Борац и Игокеа на прагу финала

ГС
Борац и Игокеа на прагу финала

Кошаркаши Борца у првом сусрету плеј-офа, послије велике драме на паркету бањалучког “Борика“, савладали су Босну и повели са 1-0 у полуфиналној серији Првенства БиХ, преноси баскет.ба.

Побједник је одлучен у тијесном финишу. Бошковић је погодио тројку за водство домаћих од 56:55, остало је још 46 секунди меча. Борац се затим одбранио, фаулиран је Бошковић након што је ухватио лопту испод свог коша и био прецизан приликом извођења слободних бацања – 58:55.

Зубац смањује полагањем за 58:57, услиједио је прекршај на Весту, Американац поспрема оба пенала. У посљедњем нападу Босне отворио се простор за Божовића да покуша погодити тројку и изборити продужетак, али није био прецизан. Остало је 60:57 за Борац. Џерод Вест (13 поена) и Радош Шешљиа (12) били су најефикаснији код Бањалучана, у редовима сарајевске екипе предњачио је Јуре Зубац (14 поена, 12 скокова).

У другом мечу Игокеа је савладала Широки са 96:82 и такођер повела са 1-0 у серији. Прво име побједничког састава био је капитен Драган Милосављевић (27 поена), док је стријелце Широког предводио Царлос Пепин (17). Реванш мечеви на распореду су у сриједу, 22. маја. Полуфинала се играју до двије побједе.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана