Партизан довео чувеног Американца!

ГС
Партизан довео чувеног Американца!

БЕОГРАД - Док се ових дана растеже сапуница око доласка Чимеа Монекеа у Партизан, "испод жита" стиже бомбастична информација - експлозивни центар Тајрик Џонс је потписао за црно-бијеле!

Курир наводи да је дошао до документа КСС у којем се види да је Тајрик Џонс регистрован као нови кошаркаш Партизан и заведен под бројем 0000124013.

Тајрик Џонс је још пре три недеље најављиван као дио нове екипе Жељка Обрадовића, и сада је то и потврђено. Американац је прошлу сезону провео у Анадолу Ефесу, а потписаће двогодишњи уговор с црно-белима.

Овај 27-годишњи кошаркаш висок је 206 центиметара и покрива позиције крилног центра и центра. Од 2020. године наступа у Европи, а пре Ефеса играо је за Хапоел из Тел Авива, Пезаро и Турк Телеком.

У својој дебитантској сезони у Евролиги просечно је биљежио 7,2 поена и 4,3 скока по утакмици, док је у турском шампионату имао је 11,1 поен и 6,7 скокова у просјеку.

Ради се о играчу који има фантастичну енергију под обручем, и игром донекле подсјећа на Матијаса Лесора, изузетно је борбен, јак и скочан и без проблема улази у дуеле с вишим центрима.

Партизан је овог лета званично ангажовао тројицу новајлија Ифеа Лундберга, Френка Нтиликину и Вању Маринковића, договорни су трансфери Аријана Лакића и Стерлинга Брауна, а на прагу Хумске су и Марио Накић и Ајзеа Мајк. Црно-бели су такође заинтересовани и за Исака Бонгу.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана