Богдановић сјајан у побједи над Рајаковићевим Торонтом

ГС
Богдановић сјајан у побједи над Рајаковићевим Торонтом

АТЛАНТА - Кошаркаши Атланте убједљиво су надиграли Торонто српског тренера Дарка Рајаковића са 125:104 уз нову сјајну игру Богдана Богдановића који је са Тре Јангом предводио тим.

Српски репрезентативац Богдан Богдановић наставио је серију сјајних игара и у петом узастопном мечу постигао најмање 20 поена што је значајно допринијело томе да његов тим синоћ надигра Торонто и дође до побједе послије пет везаних пораза, пише РТС.

Богдановић је меч завршио са 20 постигнутих поена уз три скока и шест асистенција, а најефикаснији је био током првог полувремена када је Атланта и дошла до одлучујуће предности у мечу.

Одлично је подржао најефикаснијег играча меча Тре Јанга који је остварио нови дабл-дабл са 38 поена и 11 асистенција. Још тројица играча побједничког тима су остварила двоцифрен учинак, Клинт Капела са 18 поена и 15 скокова, Оњека Оконгву са 14 поена и 11 ухваћених лопти, као и Садик Беј са по 10 поена и скокова. Џамал Мари је чак био близу трип-дабла са 17 поена, девет асистенција и седам ухваћених лопти.

У пораженом тиму Дарка Рајаковића најефикаснији је био Скоти Барнс са 23 поена и осам асистенција, али га остали дио екипе није најбоље пратио. Јакоб Пелтл и Паскал Сијакам су меч завршили са по 15 поена, док је 11 додао Малаки Флин. Највише је подбацио Денис Шредер који је за преко 31 минута игре постигао свега шест поена, уз четири асистенције.

Атланта је захваљујући овој побједи дошла десете побједе уз 14 пораза и на табели претекла Торонто који уз исти број побједа има и један пораз више.

Серију пораза синоћ је прекинуо и тим Сан Антонија и дошао до побједе после 18 изгубљених мечева надигравши ЛА Лејкерсе са 129:115.

Њу Орлеанс је на гостовању надиграо Шарлот са 107:112, Вашингтон је славио против Индијане са 137:123, а Бостон је убједљиво савладао Орландо са 128:111 уз 30 поена Џејсона Тејтума.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана