Бивши члан Игокее подигао пехар у Еврокупу

Д. Д.
Бивши члан Игокее подигао пехар у Еврокупу

ГРАН КАНАРИЈА –Бивши члан Игокее и Црвене звезде Оливер Стевић подигао је пехар намијењен шампиону Еврокупа.

У 39. години живота крилни центар је направио највећи успјех у каријери и са својим тимом изборио пласман у Евролигу. Они су у финалу савладали Турк Телеком 71:67 и тако остварили повратак у елитно такмичење.

Иначе Стевић је током каријере већ играо у најквалитетнијем европском такмичењу и то као члан такође шпанске екипе Билбаоа. Неколико пута његове екипе су заустављане у полуфиналу, тако да је овај резултат и те како значајан за ветерана.

- Невероватно је, после толико година, после неколико полуфинала, желели смо да се ово деси, да имамо могућност да играмо у финалу, а ово што смо постигли је просто невероватно. Мислим да смо били спремни од првог минута, од прве секунде. Самопоуздање које смо имали је било невероватно, и мислим да је било много лакше играти након што смо погодили неколико шутева на почетку утакмице. Пресрећан сам, ово је тријумф за наше навијаче - поручио је Стевић који је као капитен први подигао пехар и вратио шпански тим у елиту.

Велики удио у успјеху има и словеначки тренер Јака Лакович. Током играчких дана важио је за једног од најбољих плејмејкера европске кошарке и годинама је играо на елитном нивоу.

Како тренутно ствари стоје, очекује га и изузетно успјешна тренерска каријера, а први велики успјех као шефа стручног штаба Гран Канарије, подигао је пехар намијењен освајачу Еврокупа и у наредној сезони ће водити тим са Канарских острва у Евролиги.

- Хвала вам, навијачи, ви и играчи сте донијели овај трофеј у наш град. Тај пехар ће заувијек остати код нас. Играчи су постали легенде, а ово је била једна величанствена ноћ. Веома сам радостан - рекао је послије утакмице Лакович.

Гран Канарија је играла у Евролиги у сезони 2018/2019. и забиљежила је скор 8-22. Лакович је као главни тренер водио њемачки Улм од 2019. до 2022. године, а на клупи Гран Канарије сједи од прошлог љета. Као асистент је радио у Барселони, репрезентацији Словеније, Билбаоу и Хувентуду. Као играч је највећи траг оставио наступајући за Барселону и Панатинаикос, а са атинским тимом је 2010. године освојио и Евролигу.

Добра вијест за “вјечите”

Тријумф Гран Канарије у Еврокупу и њихов пласман у Евролигу добра је вијест и за београдске тимове Црвену звезду и Партизан. Наиме, Шпанија је тако добила четврти тим у елити тако да ће Валенсија остати без жељене позивнице. Умјесто њих главни кандидати за три специјалне позивнице су Црвена звезда, Партизан и Виртус, тако да расту шансе да београдски клубови и наредне сезоне играју елитно такмичење

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана