Бијељинска Будућност на прекретници

Г.С.
Бијељинска Будућност на прекретници

БИЈЕЉИНА - Кошаркашки клуб Будућност налази се на новој прекретници. Након сјајне дебитантске сезоне у којој је екипа освојила четврто мјесто у првенству БиХ, у клубу морају да размисле о плановима за наредну.

БиХ је досад имала три представника у регионалној другој АБА лиги с тим да је трећа екипа плаћала позивницу, а сад је Будућност на позицији гдје може да размисли чак и о учешћу у овом такмичењу. Међутим, бијељински тим муче други проблеми и тренутно се о томе уопште и не размишља.

- Наредних дана управа клуба ће да сједне и разговара о потезима који треба да услиједе. Кошаркашки гледајући наша сезона је била сјајна али није то пратила адекватна логистика. Истина је да смо на позицији гдје можемо да конкуришемо за мјесто у другој АБА лиги, али то кошта 50.000 евра. О томе је уопште рано да се говори посебно у тренутној ситуацији. Нас муче други проблеми као и остале дворанске клубове из Бијељине. Због тога је неопходно да сједнемо и да видимо у ком правцу ће клуб ићи у наредним сезонама - истакао је предсједник клуба Дарио Чојић.

Иначе сад је познато да то мјесто у другој АБА лиги жели сарајевска Босна, која најављује бројна улагања у играчком и стручном кадру, тако да се спомиње могућност да желе ангажовати Јосипа Панџу који је успјешно водио управо Будућност.

Кошаркашки клуб је у току прошле сезоне имао један термин за тренинге те један за утакмице у дворани у Бијељини, што је недовољно да се играчи привикну на услове.

- Седам клубова користи једну дворану која је уз то и школска, тако да је хроничан недостатак термина за све. Ми генерално осим утакмице имамо само један термин за тренинге и то није довољно. Не оптужујемо никога, једноставно ситуација је тренутно таква да седам клубова тренира у дворани, а да дневно због школских обавеза имамо на располагању два до три термина и то је немогуће усагласити. Ти услови нису довољни ни за прву лигу Републике Српске, а камоли да се размишља о другој АБА лиги. Дворана је рак-рана бијељинског спорта и клубови се боре и сналазе како знају у умију - додао је Чојић.

Чека се дворана

У Бијељини је иначе представљен план нове спортске дворане која би требало да се гради на простору код Градског стадиона. Она је неопходна за функционисање дворанских спортова, јер тренутно клубови не могу квалитетно да раде због недостатка термина. Дворана је добила дозволу и очекује се да ће ускоро почети и изградња.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана