Без права на пораз: Игокеа гостује код Дертоне у трећем колу Лиге шампиона

Милан Зубовић
Без права на пораз: Игокеа гостује код Дертоне у трећем колу Лиге шампиона

ТОРТОНА - Трећи испит у Лиги шампиона кошаркаши Игокее имаће вечерас од 20.30 часова код Дертоне у Тортони.

Екипа из Александровца има императив побједе у овом сусрету уколико жели да се укључи у борбу за друго мјесто на табели групе Х, јер до сада нису славили у ФИБА такмичењу. Изабраници Владимира Јовановића поражени су у првом колу на свом терену од Тофаша након продужетка, док су се против Мурсије у прошлом колу провели као боси по трњу тако да идући сусрет има огроман значај.

Послије пораза од Мурсије доживљен је неуспјех против ФМП-а у посљедњој десетинки утакмице, али су се за то искупили гостујућим тријумфом против Партизана. Побједа у Београду дала је много елана Јовановићевим момцима који с много оптимизма иду у Италију, јер су надиграли евролигаша који претендује у врх табеле елитног европског и регионалног такмичења. Ипак, млади српски стручњак поново има проблема с повредама играча па су под знаком питања Марко Јошило, Немања Гордић и Џеки Кармајкл који нису играли у Београду. Добра вијест је повратак Стефана Мудија који је био човјек одлуке против Партизана, јер је два секунда прије краја поентирао за побједу.

Наредни противник Игокее релативно је непознат широј европској јавности иако је основан 1955. године. Смјештен је у малом мјесту Тортона (провинција Александрија, покрајина Пијемонт) које је стотинак километара удаљено од Торина, односно 82 километра од Пјаћенце. Клуб током година није имао запаженијих успјеха и наступао је у нижим лигама, а успон је започео током посљедњих пет година. Члан елитног разреда постао је 2021. године док је идуће године играо финале Купа Италије што му је највећи успјех до сада, а има Куп и Суперкуп друге лиге.

Посљедње двије сезоне играо је полуфинале плеј-офа што му је донијело наступ у Европи. Од 2018. године на клупи сједи Марко Рамондино (41) док су међу познатијим играчима Хрват Леон Радошевић те Американци Кајл Вимс, Ташон Томас и Крис Доув, домаћи играч Томасо Балдасо као и Белгијанац Ретин Обасохан.

Други меч ове групе синоћ су играли Мурсија и Тофаш.

Група Х

1. Дертона  2        2        0        166:154      4

2. Мурсија 2        1        1        146:125      3

3. Тофаш    2        1        1        184:190      3

4. Игокеа    2        0        2        149:176      2

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана