Барселона остала неосвојива за црвено-бијеле

ГС
Foto: Евролига

Кошаркаши Црвене звезде ни вечерас нису успјели да побиједе екипу Барселоне на гостовању у истоименом граду.

Црвено-бијели су поражени у мечу 7. кола Евролиге, резултатом 86:81.

Београђани након седам утакмица имају однос побједа и пораза 2-5, а Барселона 6-1.

Изабраници Јаниса Сферопулоса су имали све у својим рукама да дођу до невjероватног преокрета, али маестрална партија Џабари Паркера и техничке грешке у посљедњем минуту су пресудиле црвено-бијелима.

Барселона је много боље ушла у меч и средином прве дионице 12:2 серијом дошла до прве двоцифрене предности (16:6), ипак у наставку је Теодосић ушао у игру и промијенио ритам са два поена и три асистенције и вратио црвено-бијеле у игру.

Црвено-бијели су током прве дионице имали проблема са шутом за три поена (0/6), али су захваљујући добром офанзивном скоку успјели да дођу на посед заостатка - 21:18.

Каталонци су наставили да играју у серији, нову су одмах направили на старту друге четвртине, погађали су Ернангомез и Паркер.

У једном тренутку је било великих +16 (39:23) за домаћу екипу, али су црвено-бијели заиграли чвршћу одбрану, дозволили Барселни само шест поена у посљедњих пет минута и на крилима Недовића и Теодосића поново ухватили прикључак на полувремену – 47:43.

Најраспложенији у редовима Барселоне у првих 20 минута је био Вили Ернангомез са 15 поена, а пратио га је Џабари Паркер са 9 поена (без промашаја из игре). Српски репрезентативац Никола Калинић је убацио пет поена уз два скока и асистенције.

Код Црвене звезде најрасположенији на полувремену је био Лука Митровић са 11 поена и четири скока, пратио га је Немања Недовић са осам и Милош Теодосић са 7 поена уз четири асистенције.

Црвено-бијели су имали доста потешкоћа у шуту за три поена свега 20 посто успјешности (3/15), али 11 офанзивних скокова је донијело егал, наспрам Барсиног једног.

Звезда је поново лоше започела четвртину и све до истека шестог минута је Барселона одржавала предност. Џабари Паркер је био тај, који је носио игру домаће екипе. У једном тренутку Каталонци су вратили двоцифрену разлику из првог полувремена (61:51), али је поново прорадила добра одбрана гостију.

Изабраници Јаниса Сферопулоса су у завршници исконтролисали игру и успјели да добију трећу дионицу (18:19) и приђу на -3 пред посљедњих десет минута – 65:62.

Рокас Гиедраитис је наставио у добром ритму, дошао је и до деветог поена на старту последњег квартала (седам је дао у другом полувремену), а потом и тројка Милоша Теодосића, држала је црвено-беле у игри (69:67).

Звезду и даље није ишао шут за три поена, узели су чак 11 више од кошаркаша Барселоне до половине последње деонице, уз исти број погођених (7/29). Теодосић је покушао да доведе госте до првог вођства, али није погодио при резултату 72:70.

Успели су црвено-бијели да дођу и до изједначења у посљедња два минута меча (78:78), послије доброг напада, гдје су комбиновали Нејпир и Митровић.

Било је доста драме у завршници, техничка тренера Звезде на минут и 20 секунди до краја и вођство Барселоне 81:78, потом и изгубљена лопта Теодосића и кључна двојка Џабарија Паркера на истеку напада за 83:78.

Погодио је Теодосић тројку на 12 секудни до краја за 83:81, али нова техничка грешка приликом извођења аута. Преблизу је стао Лука Митровић и Барселона је поново дошла до +3 (84:81), прецизан је био Алекс Абринес.

Ипак, била је пресудна двојка Џабари Паркера у претходном нападу за 83:78. Барселона је рутински привела меч крају са линије пенала - 86:81.

Најрасположенији је био Паркер са 20 поена (9/12 из игре) уз пет скокова, пратио га Вили Ернангомез са 18 поена и четири скока, двоцифрен је био и Јан Весели са 14, као и Томаш Саторански са 10 поена.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана