Бањалучки кошаркаш Драшко Кнежевић освојио трофеј у Словачкој: Титула за памћење

Дарко Драгичевић
Foto: Лукаш Дропан

ЛЕВИЦЕ - Бањалучки кошаркаш Драшко Кнежевић окитио се титулом шампиона у првенству Словачке и био је најкориснији играч финала (МВП) у којем је његов тим Патриоти Левице одбранио трофеј освојен прошле сезоне.

У великом финалу Левице су након велике борбе и седам узбудљивих мечева савладале Комарно резултатом 78:61 и славиле са 4:3 у серији за четврту титулу шампиона у историји. Кнежевић истиче да је финале донијело сјајне мечеве са пуно преокрета и да је његова екипа на крају показала велики карактер.

- Пресрећни смо због освојене титуле. Фантастично финале у којем смо одбранили трофеј и са треће позиције након лигашког дијела окитили се шампионском титулом. Читав плеј-оф био је заиста узбудљив са пуно одличних утакмица. Финале је било прави мали “рат на паркету”. Водила се велика борба у границама фер-плеја. Моја екипа је показала побједнички карактер, јер смо у финалној серији губили 0:2 и 1:3, али смо успјели да дођемо до потпуног преокрета. Ниједног тренутка се нисмо предавали и вјеровали смо у успјех. На крају смо славили - истакао је бањалучки плејмејкер у интервју за “Глас Српске”.

Кнежевић је добио признање за најкориснијег играча финала. У финалној серији је на шест од седам мечева био двоцифрен, а у мајсторици је убацио 17 поена. Међутим, одлични плејмејкер истиче да је у финалу екипу такође вукао Американац Тре Меколум.

- Свакако да је Тре био одличан, можда је и он заслужио признање. Читава екипа је била заиста сјајна у финалној серији, посебно у овим посљедњим мечевима. Наравно драго ми је због личног признања, награда је то за комплетну сезону. Ипак увијек бих на крају сезоне бирао тимски резултат, мада је најбоље кад се овако поклопи и титула и појединачко признање - поручио је Кнежевић.

Левице су ових дана живјеле за кошарку. Сваки меч финалне серије доносио је пуну дворану.

- То је мали град, али заиста живи за кошарку. Имали смо огромну подршку током сезоне, а у финалу се тражила карта више. Заиста воле свој клуб, тако да сам осјетио ту подршку током комплетне сезоне и био сам пресрећан. Организација клуба је такође на високом нивоу. Људи у клубу су одлични, увијек су ту за нас, тако да сам презадовољан.  Ово ми је први клуб у иностранству и заиста нисам погријешио са избором. Прихватили су ме одлично и на крају се надам да сам им се одужио добрим партијама - истакао је Кнежевић.

Злаја направио чудо

Противник у финалу била је екипа Комарна коју са клупе води бивши плејмејкер Борца и Игокее Златко Јовановић.

- Злаја је од Комарна направио чудо. Били су заиста сјајан противник на паркету и припадају им све честитке. Поготово мојим пријатељима Миљану Марковићу и Златку Јовановићу, који су имали одличну сезону - рекао је Драшко.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана