Бањалучани поражени од Посушја у Лиги БиХ: Борац муче повреде

Милан Зубовић
Бањалучани поражени од Посушја у Лиги БиХ: Борац муче повреде

БАЊАЛУКА - Кошаркаши Борца везали су трећи пораз у Лиги БиХ, и то у веома незгодном тренутку јер их идуће седмице очекује турнир АБА 2 лиге на којем ће одиграти три утакмице.

Након неуспјеха против Широког и Славије побједу им је узело Посушје, и то у “Борику” резултатом 77:69 у премијерном мечу шестог кола. Бањалучани су били у подређеном положају током свих 40 минута, а разлоге пораза могу да потраже у смањеној ротацији, односно изостанцима играча због повреда.

Као и у ранијим случајевима, тренер Зоран Кашћелан није могао да рачуна на Џозефа Плезента, Срђана Гаврића, Срђана Бошковића и Теодора Симића, што се показало као ненадокнадиво у овом тренутку јер су скоро сви чланови прве петорке.

- Муче нас ситне повреде играча које нису теже природе, али једноставно не дају им да се врате у тренинг. Бошковића мучи метатарзална кост, Гаврића раме као и Плезента који се повриједио још против Шибенке на АБА 2 турниру и тако повријеђен одиграо неколико кола, што се погоршало мада би требало први да се врати, док је Симић болестан - рекао је Кашћелан за “Глас Српске”.

Од Славије су поражени након продужетка, док их сада није ишао шут иако су имали 15 скокова више од противника.

- Очекивали смо реакцију након пораза од Славије, али је искусна екипа Посушја одиграла врло паметно и искористила све мане у нашој игри. Били смо десетковани, а Борис Драгојевић је играо болестан, што је био додатни ударац за нас па са овако скраћеном ротацијом нисмо могли физички да парирамо. Недостају нам сениори који су држали агресивност у одбрани и чекамо да се они опораве - навео је Кашћелан.

Са 22 поена (шест погођених тројки из десет покушаја) Амсал Делалић био је најефикаснији код Борца, док је још једино Џерод Вест имао двоцифрен учинак од 15 поена, а код Посушака Квинтон Греј убацио је 20 поена. У осталим мечевима шестог кола састају се, петак: Спарс - Славија (17), Широки - Промо (18); субота: Приједор Спартак - Орловик (17), Леотар - Босна (19); недјеља: Младост - Слобода (19).

Неискуство сад четврти проблем

Такмичење на другом балону Борац започиње у понедјељак утакмицом против Спартака од 15 часова, док ће у сриједу (18) играти против Шенчура, а у суботу ће се састати са МЗТ-ом (12).

- Чекају нас три изузетно тешка меча и не знам у којем саставу ћемо путовати на Златибор. Не знам како ћемо физички изгурати три меча у само шест дана. Неискуство нас је мучило пред први турнир, док нам је неискуство екипе сада тек на четвртом мјесту јер имамо пуно других проблема - истакао је Кашећлан.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана