Бањалучани побједници међународног турнира у уличној кошарци

Срна
Бањалучани побједници међународног турнира у уличној кошарци

ШАМАЦ - Екипа Ти на три из Бањалуке побједник је међународног турнира у уличној кошарци у сениорској конкуренцији у Шамцу, који је окупио 45 екипа из Републике Српске, БиХ, Хрватске и Србије, а за најбољег играча проглашен је Вања Самарџић.

Побједнику је припала награда од 2.000 КМ, другопласираној екипи Стоматологија Зрни  из Лакташа 1.000 КМ, а трећепласираној екипи Три на три из Бијељине 500 КМ.

У конкуренцији јуниора прво мјесто и награда од 300 КМ припала је екипи Интрал, а друга позиција и 100 КМ екипи Три на три из Добоја.

Међу ветеранима најбоље су биле екипе Разонода из Добоја и Комшије Модрича, којима је припало 300 КМ, односно 100 КМ.

У конкуренцији кадета прво мјесто освојила је екипа КГХ Пројектовање  Дервента, друго екипа ПЗ Дедина Дервента, а међу пионирима најбољи је био тим Три на три Роки Дервента, док је друго мјесто припало екипи Тим трејд Модрича.

Зоран Цвјетковић из Кошаркашког клуба Шамац, организатора турнира, рекао је новинарима да је ове године по бројности екипа био највећи турнир, те да је био међу 10 турнира у регији који програм "Арена спорт 1" директно преноси.

Цвјетковић је додао да је турнир игран према правилима Свјетске кошаркашке организације (ФИБА) и да сваки побједник турнира учествује на завршници која се игра на крају првенства у Модричи.

Комесар Никшићко пиво три на три лиге Републике Српске Александар Сеферовић рекао је да је одиграно 12 турнира и да до краја јула слиједе још четири.

Општина Шамац била је генерални спонзор турнира заједно са привредницима са шамачког подручја и спонзорима који су обезбиједили и награде за најбоље.

Начелник општине Шамац Ђорђе Милићевић каже да је задовољан организаторима који максимално улажу труд да овај турнир из године у годину буде на вишем нивоу, а то је постигнуто не само са бројним спонзорима, посјетиоцима и учесницима него и ТВ преносом уживо.

Седми међународни турнир у уличној кошарци "Три на три Шамац 2024" одржан је у оквиру манифестације "Шамачко љето" на градском тргу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана