Асвел поразио Звезду и уписао тек четврту побједу у Евролиги

ГС
Асвел поразио Звезду и уписао тек четврту побједу у Евролиги

Кошаркаши Црвене звезде поражени су на гостовању екипи Асвела из Лиона резултатом 100:91, у оквиру 20. кола Евролиге.

Црвено-бијели сада имају осам побједа и 12 пораза, а Асвел има скор 4-16.

У претходном мечу, одиграном у првом колу ове сезоне, црвено-бијели су на свом терену убједљиво савладали Асвел, резултатом 94:73.

Велика борба је виђена у Француској гдје је Асвел желио побједом да започне еру без Ђанмарка Поцека, иако почетак није сугерисао да ће тако бити, преноси Б92.

Гости, прије свих Немања Недовић и Бранко Лазић, су силовито ушли у меч и већ средином квартала натјерали домаћина да затражи тајм-аут послије мини серије и предности од седам поена у раној фази меча (12:19).

Пауза је мало шта доброг донијела кошаркашима Асвела, а за то се побринуо Јаго Дос Сантос који је користио мис-меч ситуације и успијевао да поентира уз фаул.

Баш након једне такве ситуације је Звезда стигла до своје највеће предности на мечу од девет поена (16:25) и иако је имала чак неколико прилика да стигне и до двоцифрене то никада није урадила.

За то је стигла казна, па је од тог тренутка Асвел серијом 9:0 окончао прву дионицу и стигао до изједначења (25:25). Кумовала је томе и једна спорна одлука словеначког судије Дамира Јавора који је досудио фаул у нападу Недовићу након што је овај већ шутирао, а након које су кошаркаши црвено-бијелог тима заиграли слабије изгубивши моментум.

Асвелова серија се протегла и на другу дионицу до укупних 11:0, када су и стигли до прве предности на мечу, а прије него што ју је Милош Теодосић прекинуо тројком.

Од тог тренутка је меч ушао у још већи егал, током ког нити једна страна није имала већу предност од пет поена све до средине посљедње дионице. Тада је Парис Ли погодио три слободна бацања у низу, а потом и поентирао још једном и одвео свој тим до највеће предности на мечу до тог тренутка (80:72).

Већ тада је меч преломљен, а Асвел је до краја успио да стигне и до 15 поена предности у тренуцима када су Звездини центри ушли у велике проблеме са фауловима.

Звезда је овим поразом у Вилербану пропустила велику шансу и уписала 12. пораз у сезони, па остаје на два мјеста заостатка од екипа Валенсије, Партизана и Басконије које имају половичан учинак и у овом тренутку се боре за посљедња два мјеста која воде у плеј-ин фазу.

У наредном колу црвено-бијели играју против Олимпије у Милану, док ће Асвел угостити берлиншку Албу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана