Игокеа заузела шесто мјесто на свом турниру; Јовановић: Не иде без плејмејкера

Милан Зубовић
Foto: В. Трипић

ЛАКТАШИ - Наступ на турниру поводом прославе свог 50. рођендана Игокеа је завршила на посљедњем шестом мјесту.

У утакмици за пето мјесто доживјели су пораз од Турк Телекома резултатом 69:64 (14:7, 14:20, 20:13, 16:29), а прије тога бољи од њих у групној фази били су ЦСКА и Галатасарај. Тренер Владимир Јовановић имао је великих проблема с повредама играча па није могао да рачуна на Едина Атића, Косту Кондића, Марка Јошила и Стефана Мудија те је имао само десет играча на располагању, али је и поред тога искористио прилику за уигравање пред почетак нове сезоне у којој га чекају наступи у Лиги шампиона и АБА лиги.

- Имали смо пуно кадровских проблема и с обзиром на састав с којим смо изашли на терен с неким стварима можемо бити задовољни, с неким не. Оно што ме храбри јесте то што моји момци имају карактер и нису одустајали и поред свих проблема против објективно јачих противника од нас и дали су свој максимум. Изгубили смо све три утакмице, али смо у све три већим делом били равноправни противници. Када нам се врате играчи који нису играли, а то би требало брзо да буде јер нису теже повреде у питању, мислим да ће бити веома добро - изјавио је Јовановић.

Посебно је био видљив изостанак плејмејкера.

- Осетили су се проблеми са организацијом игре и неки су узели на себе што није њихов посао. Противници су то препознали и вршили притисак па смо имали велики број изгубљених лопти. То је све нешто што смо урачунали када смо знали у којем саставу идемо - нагласио је Јовановић.

Најбољи у његовом тиму био је Никола Крунић с 22 поена којем је ово била прва утакмица на турниру, Марко Јеремић је додао 14, а Зоран Николић 13. У редовима тима из Анкаре којег с клупе предводи српски стручњак Ненад Чанак истакао се Стивен Енох са 14 поена, а један мање је дао Тајрон Валас. У борби за треће мјесто синоћ су играли Галатасарај и Хапоел Јерусалим док су се у финалу састали Партизан и ЦСКА.

Кошаркаши Галатасараја освојили су треће мјесто на турниру Игокее након што су савладали Хапоел из Јерусалима резултатом 99:89.

Ватутин: Игокеа наш млађи брат

Предсједник московског ЦСКА Андреј Ватутин био је гост Игокее на њеном турниру поводом прославе 50. рођендана.

- Сви знате да ЦСКА ове године слави 100 година постојања, а Игокеа ових дана прославља свој 50. рођендан тако да можемо рећи да је Игокеа наш млађи брат. Велико ми је задовољство што смо стигли у Републику Српску и што ЦСКА учествује на турниру који је окупио бројне кошаркашке великане на једном мјесту - рекао је Ватутин који је добио захвалницу Игокее, а и сам је узвртио истом.

Генерални менаџер Игокее Игор Додик уручио је захвалнице предсједнику Републике Српске и некадашњем играчу клуба Милораду Додику, првом човјеку Партизана Остоји Мијаиловићу и Андреју Ватутину.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана