Анђела Кременовић за "Глас": Диплома испред "баскетаре"

Дејан Кондић
Анђела Кременовић за "Глас": Диплома испред "баскетаре"

БАЊАЛУКА - Велики број бањалучких спортиста, који играју у иностранству, ових дана одмор проводи у граду на Врбасу. Такав је случај и са Анђелом Кременовић, некадашњом кошаркашицом Младог Крајишника.

Једна од главних узданица Друри колеџа у САД иза себе има успјешну сезону. У разговору за “Глас Српске” истакла је да је пред њом велики изазов и додала да има годину дана да размисли у ком правцу би ишла њена даља каријера, односно да ли ће уопште остати у спорту.

- Нажалост, ово ми је била посљедња година играња колеџ кошарке. Брзо је прошло ових пет година колеџ кошарке. Због “ковида” сам добила једну екстра годину и искористила сам је да упишем мастер у бизнис администрацији. Прошле године сам дипломирала програмирање и искористила ту још једну годину да играм кошарку. Морам остати у Америци да завршим студије, то ми је приоритет, да завршим мастер и добијем диплому. Нажалост, нећу моћи играти кошарку. Могуће је да ћу се вратити кошарци након те једне године, али тренутно нисам сигурна да ми је кошарка приоритет. Не искључујем опцију да останем у Америци, али ни да се вратим у Европу, да одиграм неколико сезона. Засад немам конкретан план. У наредних годину дана, док не будем играла, одлучићу шта и како даље. Имам право да тренирам са Друријем, попричаћу са тренером. Постоји опција да им послужим као, како би они рекли, “играч за тренинг” - испричала је у даху Кременовићева.

Поуздани центар љето проводи окружена породицом и пријатељима у Бањалуци. Признаје да се зажељела куће и да ће до августа уживати у граду на Врбасу, јер због онлајн часова нема могућност да негдје даље отпутује. Што се минуле сезоне тиче, признаје да је играње за Друри, након четири године у Њу Џерсију, био ниво више.

- Ново искуство за мене. Минула сезона је била веома добра за нас. Наравно и на личном плану је све било супер, искрено сам уживала. Очекивали смо да тријумфујемо у финалу конференције ЏЛВЦ, али смо поражени од Универзитета Луис. Не леже нам изгледа, а један од првих мечева смо такође изгубили од њих. Поново смо се нашли у финалу на неутралном терену и нажалост, изгубили смо, поново, ту једну утакмицу. Међутим, кажем опет, упркос свему јако добра сезона. Пласирали смо се НЦАА турнир са скором од 25 побједа и седам пораза. То је за Друри некакав стандард, сваке године тај колеџ иде на НЦАА турнир - закључила је Кременовићева.

Нови Град

Анђела је један је од промотора новоградског Кошаркашког кампа. И ове године планира се дружити са полазницима, који ће доћи у град на Уни и Сани.

- Планирам доћи један дан. Причала сам са тренером Бором Обрадовићем и навратићу, крајем јула у Нови Град, када се камп буде одржавао. Биће и моја другарица Ивона Кракић и уживаћемо. Тамо је увијек лијепо - рекла је Кременовићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана