Александровчани домаћини Цедевита Олимпији у АБА лиги

М. З.
Александровчани домаћини Цедевита Олимпији у АБА лиги

ЛАКТАШИ - Серију утакмица на домаћем терену кошаркаши Игокее настављају у недјељу када им у госте долази Цедевита Олимпија.

Сусрет четвртог кола АБА лиге на распореду је од 17 часова и биће им трећи заредом у само девет дана. Изабраници тренера Владимира Јовановића прво су славили против Студентског центра док су несрећно поражени од Тофаша након продужетка у Лиги шампиона, иако су имали посљедњи напад за нових пет минута или чак побједу. 

Сада их чека нови велики изазов против тима који је реновиран током љета. На клупу је сјео искусни италијански тренер Симоне Пјаниђани, који је шест пута био шампион своје земље и за кога се вежу највећи успјеси Монтепаскија из Сијене, једном Израела са Хапоел Јерусалимом, а освајао је купове у ове двије државе и два пута био учесник Фајнал фора Евролиге са Сијеном. Уједно био је селектор Италије од 2009. до 2015. године, али није му баш добро кренуло за кормилом Љубљанчана. То се односило на слабе игре током АБА суперкупа гдје је у првом мечу поражен управо од Игокее која је тада лако изашла на крај с њима. Ове сезоне уписали су двије побједе у регионалном такмичењу, против Меге и Сплита, поражени су од Црвене звезде док у Еврокупу имају три пораза у три меча.

С друге стране, домаћем тиму традиција не иде наруку. Уписана је само једна побједа на пет досадашњих сусрета од када су се Цедевита и Олимпија спојиле у један куб. Било је то 13. марта 2021. године. Из тадашњег тима Игокее сада су у саставу Марко Јошило, Един Атић, Џеки Кармајкл и Коста Кондић, а с друге стране Јака Блажич и Лука Шчука.

У осталим утакмицама четвртог кола састају се, субота: Крка - Задар (17). Недјеља: Студентски центар - морнар (21). Понедјељак: ФМП - Црвена звезда (18), Мега - Партизан (20). Сплит - Борац, Будућност - Цибона (играно у петак).

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана