Александар Вржина, нови тренер Славије, за “Глас Српске”: Дошао на одмор и нашао ангажман

Милан Зубовић
Александар Вржина, нови тренер Славије, за “Глас Српске”: Дошао на одмор и нашао ангажман

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Александар Вржина није ни слутио да ће нови ангажман пронаћи током одмора.

Кошаркашки тренер из Србије завршио је ангажман у омладинским категоријама Автодора из Саратова, гдје је био асистент Дејану Парежанину и са супругом стигао у њен родни Калиновик, када га је позвао агент и рекао да има понуду за њега и то ни мање ни више него у комшилуку, Источном Сарајеву.

- Био сам у Русији и завршио уговор те дошао на одмор у Калиновик, одакле је моја супруга, када ме назвао мој пријатељ Миљан Весковић и спојио са људима из Славије. Одмах сам отишао на састанак који је био доста кратак па су ми након сат, сат и по јавили да прихватају моје услове, а и ја њихове. Имао сам велику жељу да се вратим и радим у Србији или Републици Српској, тако да ми је ово испало одлично - изјавио је Вржина за “Глас Српске”.

Ипак ствари су далеко од идеалних, јер се Славија налази у незавидној ситуацији, јер има четири пораза на старту такмичења. Деби ће имати у недјељу против Борца.

- Тежак тренутак за деби, али истовремено и лаган. Борац је огромна мотивација за мене и моје кошаркаше, јер немамо шта да изгубимо, али можемо много да добијемо. Јако смо мотивисани и циљ нам је да победимо јаку екипу Борца и подигнемо форму те поправимо атмосферу. Да ли ће то бити довољно, видећемо - рекао је Вржина.

Он је на клупи наслиједио Радојицу Петрића, који је поднио оставку након трећег пораза, док су екипу у прошлом колу водили асистенти.

- Колега који је радио пре мене добро је припремио екипу и код играча има енергије, што је најбитније. Оно што хоћу да урадим је да поправим атмосферу која је мало нарушена са четири пораза, што је очекивано. Задовољан сам њиховим односом према тренинзима и само да поправимо психолошко стање, односно хемију па ће све кренути набоље - додао је Вржина.

Наредни сусрет показаће му јаснију слику екипе па ће онда видјети хоће ли бити промјена.

- За сада гурамо са истим снагама и тек након утакмица са Борцем видећу хоћу ли правити неке промене у тиму и на којим позицијама. Можда буде одлазака, можда буде и долазака, али прво да одиграмо такмичарску утакмицу - навео је Вржина.

Стручњак из Србије има 48 година, а водио је бијељински Радник, док је раније радио у Ал Калеју из Саудијске Арабије, украјинским Химику и Грифонију, либанском Залеу, казахстанском Барсију и словачком Комарну. Истиче да је упознат са тимова из Лиге БиХ.

- Пратио сам дешавања у Лиги БиХ колико сам био у стању и видео да има квалитета. Има добрих странаца који после праве много јаче уговоре као и доста младих домаћих играча, добрих клубова и “врућих” терена. Сезона је тек почела и биће занимљива, јер ће бити изненађења. Условно речено мањи клубови су мотивисани да сруше велике који ће морати добро да се помуче да дођу до победа - истакао је Вржина.

Парови

У петом колу Лиге БиХ састају се, субота: Босна - Слобода (17), Широки - Спарс (18), Орловик - Леотар (18), Посушје - Приједор - Спартак (19). Недјеља: Славија - Борац (18). Понедјељак: Промо - Младост (18).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана