Александар Васић, капитен бијељинског Радника за “Глас Српске”: Премашили смо сва очекивања

Дарко Пашагић
Александар Васић, капитен бијељинског Радника за “Глас Српске”: Премашили смо сва очекивања

БИЈЕЉИНА - Послије 17 кола титула јесењег шампиона Републике Српске стигла је на Градски стадион у Бијељини, а један од најзаслужнијих што Радник зимује на трону јесте капитен Александар Васић, који већ девету сезону брани боје овог клуба.

Овај десни бек био је незаобилазна карика у екипи коју с клупе предводи тренер Велибор Ђурић и наступао је у свих 17 првенствених мечева ове јесени.

- Овај успјех јесте заслуга свих у клубу. Не само играча и стручног штаба, већ свих у клубу од оружара до предсједника Недељка Ћорића од чијег доласка клуб доживљава препород - нагласио је Васић.

Пред почетак првенства Радник је уз Рудар Приједор, Лакташе и Леотар сврставан међу главне кандидате за титулу и пласман у премијерлигашко друштво.

- Прије почетка сезоне знали смо да имамо добру екипу која ће конкурисати за сам врх табеле, али сматрам да смо играма у првих 17 кола направили и више од предвиђеног - наставио је Васић.

Бијељинци су у првих 17 кола остварили 11 побједа и шест ремија и тако постали тек друга екипа, која је први дио сезоне завршила без пораза. У претходних 28 првенстава тај резултат је остварио само бањалучки Борац у првом шампионату 1996. године (тада се играло у двије групе запад и исток по 11 клубова, а “црвено-плави” завршили су цијели шампионат без пораза, али су послије 20 кола ипак били други у групи запад иза Рудар Приједора).

- Сам податак да је требало толико времена да неко понови тај успјех говори довољно. Није лако 17 пута напустити терен непоражен, али ето успјели смо. Због тога смо и заслужено на трону. Можда је могао бити и који бод више на конту, можда и који мање, али сматрам да је када се све сабере и одузме ово реалност. Најважније је да смо као екипа из утакмице у утакмицу расли, али и да је атмосфера у свлачионици одлична - истакао је Васић, који је током јесени постигао два гола.

Бијељинци су са 36 голова друга по ефикасности екипа иза Лакташа, који су постигли 37, а током јесени су имали најчвршћу одбрану са само десет примљених погодака.

- И то је доказ да је наш тренер Ђурић добро посложио екипу, да смо што се каже имали и главу и реп. Није било лако, јер не треба заборавити да смо у љето прошле, 2022. године када смо испали из Премијер лиге, били на ивици амбиса. Није било ни довољно играча и једва смо почели прошлу сезону коју смо ипак завршили у горњем дијелу табеле на седмом мјесту. Сада је потпуно другачија прича и очекујем да њен завршетак буде далеко љепши - рекао је Васић.

Према његовим ријечима, квалитет Прве лиге из сезоне у сезону расте.

- Наравно да је то још увијек далеко од Премијер лиге, али се види у свим сегментима да лига напредује. Ево ове сезоне ће се за титулу борити три-четири екипе и вјерујем да би у овом тренутку свака од њих могла да се равноправно носи са екипама из доњег дијела табеле Премијер лиге. Очекујем да тај квалитет из сезоне у сезону расте - наставио је Васић.

Тренер Ђурић је играчима одмах послије ремија у посљедњем, 17. колу на гостовању код Рудар Приједора (1:1) дао вољно.

- Сезона је била дуга и напорна тако да ће нам овај одмор добро доћи. Веома брзо ћемо се окупити у клубу и добити упутства индивидуалног рада и тако ће бити до почетка припрема. Још увијек није прецизиран датум, али вјерујем да ћемо с радом почети између 15. и 20. јануара. Имаћемо довољно времена да се уиграмо и да се евентуална појачања уклопе, а онда ћемо покушати у прољећним биткама да наставимо у истом ритму. Било би сјајно да уз титулу останемо непоражени до краја сезоне и тако поновимо успјех Борца из првог шампионата Српске 1996. године, али не треба заборавити да су Бањалучани те сезоне одиграли само 20 утакмица, а ми ћемо ове 34 - истакао је Васић.

Евидентно је и да на домаћем терену утакмице Радника посматра све већи број навијача.

- Наравно да су први критеријум резултати, али не треба заборавити да је у клуб враћено много фудбалера из Бијељини и околине, а управо због тих домаћих играча враћају се и гледаоци. Надам се да ће их на прољеће бити још више - додао је Васић.

Инфраструктура

Капитен Радника Александар Васић је истакао да се у претходном периоду урадило много на стварању услова да Бијељинци постану клуб с високим стандардима.

- Урадило се много на инфраструктури, а требало би да се на прољеће на главном терену постави хибридна подлога. На помоћном терену је постављен систем за наводњавање, а већ неколико сезона и рефлектори сијају на Градском стадиону. Ради се и на омасовљавању омладинске школе и све су то показатељи да Радник иде у добром правцу - нагласио је Васић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана