Алекса Гатарић, кошаркаш из Бањалуке: Прегрмјеће се и ово

Милан Зубовић
Алекса Гатарић, кошаркаш из Бањалуке: Прегрмјеће се и ово

БЕОГРАД - Тешка повреда кољена Алексу Гатарића одвојила је од паркета већ осам мјесеци током којих је посвећен опоравку и како је нагласио неће се у скорије вријеме вратити кошарци.

Момак из Бањалуке, који је рођен 2002. године, повриједио се у новембру када је био члан сарајевских Спарса, у марту обавио операцију у Загребу и сада вријеме проводи у Београду на опоравку.

- Прошла су већ четири мјесеца од операције и још нисам ни близу повратка на терен. Операција је била доста захтјевна и добио сам протокол љекара у вези са опоравком којег се придржавам јер вјерујем да ћу се опоравити и поново вратити на терен. Радим пет дана у седмици по четири, пет сати. Прво су биле физикалне терапије да се смањи оток, а сада је само тренинг, јачање мишића ноге, јачање квадрицепса и још много осталих ствари - рекао је Гатарић за “Глас Српске”.

Сав процес опоравка није га “сломио” психолошки и он вјерује да ће поново осјетити “радост лоптања под обручевима”.

- Не знам кад бих могао да се вратим на терен. Тешко је било шта прогнозирати када је у питању оваква врста повреде и лакше би било да су у питању предњи укрштени лигаменти. Не може се журити са опоравком и треба бити стрпљив. Спреман сам и за тај изазов и вратићу се на терен јачи него што сам био. Прегрмјеће се и ово - изјавио је Гатарић.

Добро се сјећа тренутка који му је промијенио живот, а све то десило се прошле сезоне током утакмице четвртог кола АБА 2 лиге.

- Играли смо против Борца на балон турниру у Сарајеву и незгодно сам стао на ногу противничком играчу. Кољено ми је отишло унутра, чашица је “прошетала” лијево-десно и само сам осјетио бол. Наравно да више нисам могао да играм и одмах сам урадио магнетну резонанцу која није показала велико оштећење. Како се одужио повратак на паркет урадио сам нови преглед магнетном резонанцом који је показао велико оштећење хрскавице што је захтијевало операцију коју сам одмах и урадио. Жалим што сам изгубио тај период од новембра до марта јер сам могао да одрадим велики дио рехабилитације - нагласио је Гатарић.

Без клуба

Гатарићу који игра на позицији бека шутера истекао је двогодишњи уговор са Спарсима у које је стигао 2021. године, а прије тога је наступао за Цедевиту јуниор. Прошле сезоне одиграо је само четири утакмице АБА 2 лиге на почетку сезоне током којих је просјечно постизао 16,3 поена уз 4,5 скокова и 4,8 асистенција за 31 минут у игри.

- Истекао ми је уговор са клубом и тренутно немам договор ни са једним клубом. Нећу да се оптерећујем тиме. Фокусиран сам на опоравак и повратак на терен па кад то буде онда ћу размишљати о понудама - рекао је Гатарић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана