Албијанић се вратио у Леотар: Код куће је најљепше

Дарко Драгичевић
Албијанић се вратио у Леотар: Код куће је најљепше

ТРЕБИЊЕ - Кошаркаши Леотара почели су припреме за нову сезону, а на тренинзима је и добро познато лице. У Требиње се након кратке паузе вратио центар Драшко Албијанић који ће тако трећи пут обући дрес матичног клуба.

Албијанић је прошле сезоне наступао у Грчкој, гдје је тиму АЕО Протеас донио пласман у виши ранг. Ипак, како сам центар истиче, желио је да каријеру заврши на мјесту на којем је и почео.

- Враћам се у клуб у којем сам поникао и научио своје прве озбиљније кошаркашке кораке. Желим овим повратком да заокружим своју активну играчку каријеру и јако сам срећан и захвалан на указаној прилици и повјерењу - рекао је Албијанић.

Леотар је сачувао окосницу екипе из  прошле сезоне. Уговоре су тако продужили Божо Ђурасовић, Марко Рикало, Немања Милидраговић, Срђан Милановић, Марко Марковић, Ђорђе Гобовић, Стефан Аџић, Дејан Шакотић, уз повратак Албијанића и долазак младог Филипа Цвјетиновића. Нови је и тренер, такође повратник у Требиње, Драгољуб Видачић.

Леотар је имао проблема прошле године, али ове  сезоне очекују да направе боље резултате и да их мимоиђу повреде.

- Тим је микс искусних и младих играча, доста се добро познајемо јер су све локални момци, са већином сам и играо током каријере. Због тога очекујем да период уигравања брзо прође и то не би требало да нам буде проблем. Сматрам да можемо да испунимо зацртане циљеве који су стављени испред нас, а то је учешће у суперлиги на крају првенства. Надам се да ћу својим искуством помоћи тиму да направи што боље резултате - поручио је Албијанић.

Леотар још није комплетирао тим. Очекује се да ће екипа у  наредном периоду бити додатно појачана на позицијама које су дефицитарне, а током припремног периода планирано је да се одигра најмање пет мечева са тимовима из окружења.

Богата каријера

Током играчке каријере искусни центар је играо за бројне клубове. У БиХ је наступао за Игокеу, Борац  Нектар, Слободу, Зрињски, Спарс. Поред прошле сезоне у Грчкој, у иностранству је Албијанић још наступао за Борац Чачак у Србији, у румунским тимовима Асесофт и Питешти, затим у црногорској Сутјесци уз Никшића, те за Ривијеру у Швајцарској.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана