Адетокумбо због повреде кољена још није одлучио да ли ће играти за Грчку на СП

Танјуг
Адетокумбо због повреде кољена још није одлучио да ли ће играти за Грчку на СП

АТИНА- Кошаркаш Милвокија и грчки репрезентативац Јанис Адетокумбо могао би да пропусти предстојеће Свјетско првенство пошто се још није опоравио од повреде кољена, преноси грчки медији.

Грчка Газета тврди да је Адетокумбо прије двије недјеље у САД одрадио артроскопију кољена због чега размишља да пропусти предстојећи Мундобаскет. Кошаркашки савез Грчке још чека одговор прве звезде Милвокија да ли ће играти за национални тим.

Адетокумбо се повриједио средином априла на првом мечу првог кола плеј-офа Источне конференције НБА против Мајамија, који је потом елиминисао Баксе серијом 4:1 у победама.

Грчки медији наводе да је кошаркаш Милвокија имао скоро три мјесеца да се опорави, а до средине јуна није било никаквих назнака да Адетокумбо има проблема са повредом. Он је свакодневно тренирао док је боравио у Грчкој, а имао је мање тегобе у кољену, које нису представљале већи проблем.

Грчки медији истичу да је Адетокумбо прије 15 дана у Њујорку одрадио артроскопију, а потом се вратио у Атину гдје је наставио са тренинзима. Он ће наредних дана саопштити да ли ће играти на СП.

Грчка се налази у Групи Г са селекцијама Јордана, Новог Зеланда и САД. Мундобаскет ће одржан од 25. августа до 10. септембра у Јапану, Индонезији и Филипинима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана