АБА 2: Шћекић и Гаврић очекују побједу Борца у Љубљани

Милан Зубовић
АБА 2: Шћекић и Гаврић очекују побједу Борца у Љубљани

БАЊАЛУКА - Пету сезону у АБА 2 лиги кошаркаши Борца отвориће у љубљанском "Тиволију" гдје их сутра од 20 часова очекује сусрет првог кола против Илирије.

Биће то њихов први међусобни окршај јер је слованачки тим дебитант у регионалном такмичењу, а тренер Борца Марко Шћекић препустио им је улогу фаворита јер су домаћини мада вјерује да његов тим може до тријумфа.

- Отварање сезоне очекује нас у Љубљани против Илирије коју предводи искусан тренер Стипе Модрић док је екипа састављена од искусних играча који су играли АБА 2 ниво. Ту су још два Американца као и млади слованчки играчи који имају потенцијала. Илирија има предност домаћег терена и ову утакмицу дочекујемо ослабљени неиграњем Стефана Симанића који има проблема са повредом рамена док се и Кристијан Атељевић жали на ситне повреде, али се надам да ће бити спреман. То не умањује наше шансе за побједу иако очекујем тешку утакмицу и нашу побједу - изјавио је Шћекић.

Од ове сезоне АБА 2 лига биће играна по новом систему гдје је 16 клубова подијељено у четири групе.

Поред Борца и Илирије у групи су још Златибор и Шибенка.

- Златибору и Шибенки препуштам улогу фаворита. Мислим да имамо чврстину и да можемо играти најбољу одбрану што нам даје шансу за борбу за сам врх у групи. Занимљив је систем такмичења јер нас очекује утакмица која је финале финала. Сусрет са илиријом најбитнија је утакмица сезоне о чему причамо дужи временски период током припрема. Ако направимо брејк и освојимо бодове направићемо одличну залиху за оно што нам предстоји. Чека нас првенство од шест утакмица и ако направите брејк одрадили сте велики дио посла. То не значи да је тај посао завршен, али даје озбиљну основу и базу да предстојеће утакмице дочекате мало мирније - поручио је Шћекић.

Капитен Борца Срђан Гаврић поново ће повести саиграче у нове борбе.

- Успјешно смо завршили припреме и спремни смо за изазове који нас очекују. Први ривал је Илирија, новајлија у лиги који има доста играча са искуством из АБА 2 лиге те нивоа изнад. Пред нама је јако захтјевна утакмица у коју улазимо са одређеним пробелмима, али то за нас представља само додатни разлог да још више збијемо редове и надокнадимо њихов недостатак. Тимски дух је на високом нивоу, функционишемо као породица што видим као нашу предност и једва чекамо да заиграмо - рекао је Гаврић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана