АБА У19: Славље Игокее

М.З.
Foto: АБА лиг

ЛАКТАШИ - Јуниори Игокее уписали су побједу против Задра резултатом 91:74 у свом првом мечу на квалификационом турниру У19 АБА лиге који се одржава у Лакташима.

Гостујући тим повео је са 3:0 на почетку утакмице и то је било све што је показао на овом мечу јер су се домаћи питали за све у остатку сусрета и у једном тренутку су имали и 14 поена предности да би у посљедњој минути стигли до највеће предности. 

Најбољи код побједника био је Андреј Ачимовић са 22 поена и девет скокова док је Василије Куриџа убацио 20, Бориша Зиројевић 16, Огњен Станковић, који је за ову прилику прекомандован из сениорског тима, додао је 15 поена и седам асистенција, а Лука јовичић је имао 11 поена, осам скокова и шест асистенција. 

Другу утакмицу на турниру, изабраници тренера Бориса Јокановића одиграће сутра од 12.30 часова против Крке која је побиједила Задар са 82:75. 

Биће то обрачуна за прву позицију која доноси директан наступ на завршном турниру јуниорске АБА лиге. 

За сада је планирано да буде игран Фајнал фор на којем би учествовали само првопласирани тимови из квалификација, док постоји опција да буде одржан Фајнал ејт на којем би играли сви првопласирани уз три најбоља другопласирана тима као и екипа Дубаија која је дебитовала ове сезоне и вјероватно би у том случају била домаћин завршнице.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана