АБА Суперкуп: Игокеа надиграла "змајчеке"

М.З.
АБА Суперкуп: Игокеа надиграла "змајчеке"

ПОДГОРИЦА - Кошаркаши Игокее пласирали су се у полуфинале Суперкупа АБА лиге који се одржава у Подгорици.

Екипа из Александровца лако је надиграла Цедевита Олимпију резултатом 75:65 (27:17, 17:15, 18:21, 13:12) и ривал за финале биће им бољи из сусрета Партизана и Меге који је на распореду од 15 часова.

Деби у другом мандату за Игокеу имао је и искусни плејмејкер Немања Гордић који се прије пет дана прикључио екипи док у саставу није било Џекија Кармајкла и Косте Кондића те Огњена Станковића и Амсала Делалића.

Марио Накић није улазио у игру. Прве мечеве одиграли су Стефан Муди и Един Атић који због повреда нису играли на Игокеином турниру поводом прославе 50. рођендана. Муди је пре поене уписао тек крајем треће четвртине, али је до тада остварио осам асистенција.

Код Цедевита Олимпије, коју са клупе предводи италијански стручњак Симоне Пјаниђани, српски плејмејкер Никола Радичевић није улазио у игре.

Игокеа је много боље отворила утакмицу и повела са 10:4, да би Љубљанчани узвратили и поевели с 15:14. То је било све од "витамизираних змајчека" у првом полувремену јер је од тада екипа из Републике Српске контролисала игру и на први мали одмор отишла са десет поена предности.

Сјајно је функционисао шут из игре Јовановићеве чете, поготово за три поена што је донијело предност од чак 16 поена (17:33).

Игокеа није успјела да настави у истом ритму током трећег периода када је слованачки тим опасно пријетио, али су све те атаке одбијали Јовановићеви пулени који су задржали исти ритам и у посљедњем кварталу.

Најбољи код побједника био је Никола Танасковић са 14 поена, пратили су га Драган Милосављевић са 13, те Марко Јошило и Никола Марић са по десет поена.

Един Атић је убацио осам поена уз осам скокова и шест асистенција. У пораженом тиму предњачили су Карло Матковић са 21 поенаом и 12 скокова док је Јака Блажић убацио 16 поена.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана