АБА осигурана, Борaц јуришa на титулу

Милан Зубовић
АБА осигурана, Борaц јуришa на титулу

БАЊАЛУКА - Кошаркаши Борца и наредне сезоне играће АБА 2 лигу док ће ову покушати да украсе трофејом.

Бањалучани су изборили финале плеј-офа Лиге шест БиХ јер су савладали Босну резултатом 87:80 у мајсторици на свом терену и тако са 2:1 у серији отишли на мегдан Игокеи која је са 2:0 надиграла Широки. Биће то реприза прошлогодишњег финала у којем је боља била екипа из Александровца, али је ове сезоне показала да је доста рањива. Прва утакмица финалне серије која ће бити играна на три побједе на распореду је у сриједу од 19 сати у Лакташима. Борац је одиграо добру утакмицу и током већег дијела био у предности. Оно што посебно радује тренера Зорана Кашћелана јесте податак да екипа није “потонула” средином треће четвртине када је губила са девет поена разлике. Успјела је да се врати и на крају мирно приведе сусрет крају. Предњачио је Џерод Вест са 21 поеном и девет асистенција, Вук Бошковић додао је 15 поена, а 14 Срђан Гаврић док су погодили 17 тројки из 33 шута. Код гостију Војин Илић убацио је 22 поена.

- Била је ово сјајна утакмица у којој су енергија, борбеност и карактер мојих момака били сјајни, поготово почетком другог полувремена када смо губили и имали пуно проблема. Ипак, са вјетром у леђа из “Борика” гдје је уживање водити утакмице, па као тренер пожелим да уђем на терен, успјели смо да испунимо циљ. Момци су направили подвиг у Лиги шест што је потврдила и ова полуфинална серија са Босном која је квалитетнија екипа са пуно више искуства што нисмо без разлога наглашавали. Босна је била озбиљан такмичар, али када се погледа све укупно били смо бољи за тај милиметар и заслужили да прођемо у финале - поручио је Кашћелан.

Поносан је на карактер екипе и финале види као награду за уложени труд.

- Имамо најбољу хемију у читавој лиги. Односи међу момцима су одлични. То пожртвовање и неодустајање јесте нешто што нас је довело да направимо нешто што је било изнад очекивања. Хвала људима у клубу што су вјеровали у нас када је било много турбуленција и били смо једна група што се видјело на терену. Финале је велика награда за ове младе момке и не бих да звучим песимистично, али треба бити реалан и рећи да смо физички јако потрошени након три исцрпљујућа дуела против Босне. Сигуран сам да ће нам побједа од прије 20 дана у Лакташима дати одређену дозу самопоуздања, али исто тако Игокеа ће се много боље спремити за меч. Али, овај правоугаоник зна некад да покаже и другачије - додао је Кашћелан.

Тренер Игокее Марко Цветковић са својим асистентом гледао је сусрет Борца и Босне тако да ће спреман дочекати меч.

- Моји играчи се не љуте када им кажем да их често противнички тренери гуглају да виде ко су и шта су јер их је много који први пут играју сениорску кошарку. Од њих захтијевам борбу и залагање па ће их лопта наградити. Није ми се допало пренаглашено славље на крају утакмице као да смо постали шампиони јер Борац мора да поставља највеће могуће циљеве иако је пласман у финале велики трофеј за њихове каријере - навео је Кашћелан.

ЧАМПАРА

Бек Сани Чампара сусрет је завршио са 14 поена.

- Ушли смо добро у утакмицу и били фокусирани за разлику од меча у Сарајеву који нас је подстакао на овакву представу. Сви смо били баш фокусирани што је уродило плодом и остварили смо јако важну побједу и пласман у АБА 2 лигу. Не желимо да станемо на овоме већ идемо да покажемо зубе Игокеи која је фаворит на папиру, али имамо своје адуте. Имамо добру атмосферу у екипи која нас води све ово вријеме и ствара нам неку обавезу да нападнемо титулу и вјерујем да можемо свашта да покажемо у финалу па се надамо и неком већем успјеху. Надамо се да ће оваква атмосфера бити и у финалу. Мислим да смо је заслужили јер се боримо као екипа и са оваквом публиком дајемо 110 одсто од себе - нагласио је Чампара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана