АБА: Игокеа креће из Сплита, Звезда иде Дубаију

Милан Зубовић
Foto: ABA Liga

ЛАКТАШИ - Нову сезону АБА лиге кошаркаши Игокее започеће у гостима код Сплита, а утакмице прве рунде биће игране од 20. до 23. септембра.

Ово је објавило руководство регоналног такмичења које је и званично примило екипу Дубаија под своје окриље.

Екипа из Уједињених Арапских Емирата деби на Јадрану имаће пред својим навијачима против актуелног шампиона Црвене звезде. Друго коло АБА лиге донијеће ново гостовање Игокее у Хрватској, овај пут код Задра, док ће у трећем угостити Будућност.

Четврто коло донијеће обрачун са Црвеном звездом у Београду, а пето са Цедевита Олимпијом у Лакташима. Прву утакмицу са Партизаном екипа из Републике Српске играће у 11. колу пред својим навијачима док ће у посљедњем 15. колу првог дијела такмичења гостовати Дубаију.

У осталим мечевима првог кола састају се: Цибона - Задар, Студентски центар - Спартак, Партизан - Борац, Крка - Мега, ФМП - Цедевита Олимпија и Морнар - Будућност. 

За новог предсједника АБА лиге изабран је Горан Ћакић из Меге улогу потпредсједника имаће Јуре Балазич (Крка) као и Драган Бокан из Будућности. Борд лиге усвојио је календар такмичења као и судије које ће дијелити правду на утакмицама.

АБА лига бројаће 16 умјесто 14 тимова па стога такмичење креће раније его ј ето био случај претходних сезона. Такође и АБА 2 лига је проширена са 14 на 16 клубова. Они ће бити подјељени у четири групе са по четири екипе и играће свако са сваким кући и у гостима.

По двије најбоље пласиране екипе из сваке групе избориће нсатуп у топ 8 фази гдје ће бити подјељени у двије групе са по четири екипе.

Такође, ће играти свако са сваким кући и у гостима и након нових шест кола пласман у полуфинале избориће по двије најбоље пласиране екипе. Полуфинална и финална серија биће игране на двије добијене утакмице по систему 1-1-1.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана