АБА донијела одлуку о термину финала, Партизан негодује

Д.Д.
АБА донијела одлуку о термину финала, Партизан негодује

БЕОГРАД - Финална серија кошаркашке АБА лиге између Партизана и Црвене звезде почеће 13. јуна, потврдило је руководство такмичења.

Прва утакмица на програму је у уторак 13. јуна у 20 часова у „Штарк арени“, а друга два дана касније на истом мјесту.

У случају да Партизан остане при ставу да не прихвата промјену термина и не појави се на терену 13. и 15. јуна, у складу са пропозицијама такмичења тутула ће послије друге утакмице бити додељена кошаркашима Црвене звезде.

Првобитно је назначено да је за помјерање финалне серије АБА лиге потребна сагласност оба учесника. Дакле, пристанак Црвене звезде и Партизана. "Црвено-бијели" су пристали на нови термин, док "црно-бијели" исто нису учинили.Ипак, у Правилнику АдмиралБет АБА лиге члан 11 – 1.1 наводи се:

"Утакмице АБА лиге играју се према утврђеном распореду и Календару такмичења, с тим, да спортски директор АБА лиге ј.т.д може да одреди и други термин играња утакмица, ако је то у интересу лиге“.

То значи да ће коначну одлуку искључиво имати директор регионалног такмичења Милија Војиновић,. Преостали термини финалне серије су 18. јун, као и 20. и 23. за евентуалне четврту и пету утакмицу.

Термини прва три меча

1. утакмица (уторак, 13. јун): Партизан – Црвена звезда (20.00)

2. утакмица (15. јун): Партизан – Црвена звезда (20.00)

3. утакмица (18. јун): Црвена звезда – Партизан

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана