Звијезда 09 "показала зубе", али је побједу "уписао" Широки

Мондо.ба
Звијезда 09 "показала зубе", али је побједу "уписао" Широки

Имаће за чим да жале фудбалери Звијезде 09, не само због пораза, него и због начина на који су Широкобријежани стигли до побједоносног поготка.

Звијезда 09 се пробудила из „зимског сна“, али није успјела да упише трећу побједу на исто толико мечева код куће овог прољећа.

Умјесто бодова спаса екипа Бојана Тркуље остала је без ичега пошто је Широки Бријег славио у Угљевику резултатом 3:2 и тако оставио Звијезду 09 са шест бодова заостатка за мјестом које значи опстанак.

Имаће за чим да жале фудбалери Звијезде 09 пошто су два пута стизали минус, а онда је наду да могу до преокрета угасио Чинеду помало спорним поготком.

Резервиста Широког Бријега повукао је штопера Ристановића, али судија Харис Халкић није видио очигледан прекршај и Нигеријац је рутински послао лопту у мрежу за побједу.

Имала је Звијезда 09 своје прилике, могла је и да поведе у уводним минутама, али је покушај Вадзеа из добре ситуације изблокиран, а потом је Салиман закаснио на убацивање са лијеве стране.

Широки Бријег је повео у 43. минуту када је Мамић послије контранапада постигао свој четврти гол у сезони, али радост гостију није много трајала. Након убацивања из слободног ударца Иванчић је изједначио у судијској надокнади првог полувремена и тако вратио наду.

Поново су се домаћи нашли у минусу у 61. минуту, резервиста Кпан одличним дриблинзима повукао је акцију своје екипе, Лукић је додао до Купрешака који погађа за вођство 2:1.

И то су успјели домаћи да стигну, десет минута прије краја Вадзе је изједначио лијепим ударцем, али само минут касније Чинеду је постигао онај спорни погодак за 3:2.

Преокрета није било, иако су гости посљедњих седам минута играли без Тарабе, који је зарадио други жути картон, а Широки је могао чак и да упише убједљивију побједу до краја сусрета, међутим, испријечила се статива, преноси Мондо.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана