Звијезда 09 опет у лиги БиХ: Први циљ опстанак

Дарко Драгичевић
Звијезда 09 опет у лиги БиХ: Први циљ опстанак

ЕТНО СЕЛО СТАНИШИЋ – Фудбалски клуб Звијезда 09 и званично се вратио у Премијер лигу БиХ.

Због чињеница да су чекали одлуку о рангу такмичења за наредну сезону у клубу истичу да су у заостатку са стварањем тима. У овом прелазном року клуб је напустило 15 играча.

Предсједник клубa Борис Станишић се нада најбољем у новој сезони.

- Успјели смо да се домогнемо Премијер лиге БиХ, гдје нам је и мјесто. Зна се под којим околностима смо избачени. Жао ми је што је Крупа није добила лиценцу јер је организован клуб. У заостатку смо око довођења играча, јер нисмо знали који смо ранг такмичења. Нисмо хтјели да потписујемо док све не буде званично и већ радимо на довођењу појачања, те прављењу озбиљне екипе. Амбиције су да изборимо опстанак што је реално од једног клуба који улази у елитни ранг. Ако се укаже прилика за нешто више искористићемо је - поручио је Станишић.

Нови тренер Михајло Јурасовић ће имати јасан задатак.

- Наш циљ је опстанак. Нисмо у стању да пријетимо ривалима а желимо да играмо добар и лијеп фудбал и промовишемо наше младе играче. Имамо окосницу из прошле године, те наше младе играче. Одлазимо на Златибор гдје ћемо имати шест јаких провјера јер сам желио да видим на дјелу своје играче а у преговорима смо са искуснијим играчима како би попунили играчки кадар. Сигурно је да он има потенцијала али је за премијер лигу ипак потребан додатни квалитет. Звијезда има сјајне услове и одличну организацију и овдје је милина радити - истакао је Јурасовић који је открио да ће у генералној проби ривал бити Тузла сити.

Млади Алекса Раца биће један од играча који имају шансу да се наметну.

- Надам се да ћемо оправдати очекивања у Премијер лиги. Звијезда је одлично организован клуб и заслужује мјесто у елити, мени ће пуно значи да играм елитни ранг али фудбал је колективни спорт и сви морамо да дамо максимум како би остварили жељени резултат- поручио је Раца
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана