Звездино трансфер љето – "српском Бајерну" порасли апетити

B92
Звездино трансфер љето – "српском Бајерну" порасли апетити

БЕОГРАД - Фудбалски клуб Црвена звезда обновио је свој играчки кадар са комплетно новим појачањима.

На "Маракану" је овог љета стигао егзотичан микс солидних интернационалаца, 11 нових имена, два Словенца, по један Анголац, Корејац, Португалац, Панамац, Бразилац, а Звезда је пазила и да домаће снаге не буду запостављене, да остану стуб ослонац тима, па је освјежила свлачионицу са још четворицом српских играча.

Платежно далеко најмоћнији клуб у држави, без премца у том погледу толико да јој други нису ни у ретровизору, Звезда је довела малтене сваког играча којег је пожељела.

Јер, тако је у могућности, ово је њено вријеме.

Бајерн можда не може још да позавиди, али идеја директора Звездана Терзића, коју је, сјећамо се, изнио претходног љета, јесте да се клуб понаша, да послује и доминира, баш као што то Баварци годинама раде у Њемачкој.

"Ми морамо да будемо Бајерн у Србији. Све што је најбоље у земљи, мора да буде код нас. Желимо да инвестирамо, јер креће нови циклус ЛШ, биће више утакмица, а бонуси и приходи су већи за 40 посто. Морамо много да уложимо у играче, будемо шампиони и сљедеће године у августу поново изборимо ЛШ гдје ће приходи бити већи", рекао је Терзић прије тачно годину дана.

Посљедњих недјеља ријечи директора клуб спроводи у дјело - Звезду је појачало 11 нових имена.

"Глумити" Бајерн значи и слабити конкуренцију. Тако је овог љета Звезда довела суперталентованог Лазара Јовановића из редова екипе Војводине која јој може бити и највећи ривал за титулу, макар до неке тачке сезоне, поред Партизана.

Црвено-бели су тај рецепт примјенили не тако давно са још једним играчем са "Карађорђа", "узели" су Новосађанима и Уроша Кабића међутим није се он предуго задржао у клубу.

Појачања Звезде за сезону 2024/2025: 
Марко Илић (Колорадо)
Немања Стојић (ТСЦ)
Јунг-Во Сеол (Улсан)
Далсио Гомеш (Апоел)
Лука Илић (Троа)
Лазар Јовановић (Војводина)
Пума Родригес (Фамаликао)
Фелисио Милсон (Макаби Тел-Авив)
Тими Макс Елшник (Олимпија)
Бруно Дуарте (Фаренсе)
Вања Дркушић (Зенит)

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана