Звездин тим тренутно на фудбалском тржишту вриједи 70 милиона еура

ГС
Звездин тим тренутно на фудбалском тржишту вриједи 70 милиона еура

Фудбалски клуб Црвена звезда "склапа коцкице" и формира тим који ће на јесен изаћи на мегдан најквалитетнијим екипама на Старом континенту у Лиги шампиона, а на основу специјализованог сајта "Трансфермаркт", актуелни шампион Србије, тренутно има састав вриједан 70 милиона еура.

Вриједност Звездиног тима, у односу на претходни велики пресјек који је "Трансфермаркт" урадио крајем 2022. године, пред почетак зимског прелазног рока, порасла је за 11 милиона.

Највриједнији у редовима српског шампиона су Страхиња Ераковић и Мирко Иванић чија је цијена порасла, те се сада њихова тржишна вриједност процјењује на девет милиона еура. Прате их Осман Букари (6,5 милиона еура), а затим и појачања - Жан Филип Красо (шест милиона еура), Питер Олањинка (пет милиона еура).

Красо и Олањинка су у редове српског шампиона дошли потпуно бесплатно, што довољно говори о томе какав је посао Црвена звезда направила. 

Подаци су актуелни, с обзиром да су људи задужени за "Трансфермаркт", освјежили цијене фудбалера из Суперлиге Србије у претходних седам дана, а вриједност је порасла за чак 13 фудбалера Црвене звезде.

Ераковић и Красо су доживјели скок за два милиона еура, у случају Букарија то не 1,5 милион еура, док је код Иванића милион. Већу тржишну вриједност имају још Стефан Митровић (3,5 милиона еура), Стефан Лековић (милион еура), Иракли Азаров (1,2 милиона еура), Срђан Мијаиловић (два милиона), Кингс Кангва (два милиона), Јован Мијатовић (1,8 милиона).

Никола Митуљикић (500.000), Јован Шљивић (300.000), као и Марко Стаменић (500.000), коме су долазак у табор српског шампиона, али и сјајне партије у репрезентацији Новог Зеланда, током посљедњег циклуса, повећали вриједност.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана