Звезда уписала 34. титулу, убједљива побједа након преокрета над ТСЦ-ом

ГС
Звезда уписала 34. титулу, убједљива побједа након преокрета над ТСЦ-ом

БЕОГРАД - Фудбалери Црвене звезде савладали су ТСЦ са 4:1 (1:1) у мечу првог кола плеј-офа Суперлиге и тако стекли недостижну предност над ривалима шест кола прије краја првенства. Црвено-бијели су стигли до 34. титуле шампиона.

Црвено-бијели шест кола пре краја имају 85 бодова, 23 више од екипе из Бачке Тополе и Чукаричког, чиме су изједначили рекорд из сезоне 1976/1977 када је такође освојена титула шест утакмица прије краја првенства.

Троструки стрijелац био је Осман Букари, у 45+2, 61. и 75, а погодио је и Гелор Канга у 69. минуту.

Једини гол за госте постигао је Ифет Ђаковац у 20. минуту из пенала.

Звезда је овом титулом први пут обезбijедила и директан пласман у групну фазу Лиге шампиона, а до краја сезоне покушаће да освоји и Куп и стигне до треће узастопне дупле круне.

Сјајна фудбалска представа приказана  је на испуњеној “Маракани“. ТСЦ је дошао у Београд да се надиграва са лидером првенства. Био је гост равноправан ривал у неким моментима имао је и више од игре, нарочито у првом полувремену. У наставку гостима је недостајало снаге, Звезда је то искористила и са три гола у мрежи ривала стигла до преокрета, побједе и титуле шампиона Србије.

- Ово је најубедљивија титула у историји Црвене звезде и српског фудбала и верујем да су звездаши поносни на остварен резултат, рекао је генерални директор црвено-белих Звездан Терзић.

Додао је да су причали и пред почетак такмичарске године да је ово историјска сезона, јер ће првак Србије, захваљујући коефицијенту, ићи директно у Лигу шампиона.

- Поставили смо освајање титуле као императив на почетку летњих припрема 2022. године, свесни да неће бити лако и да је улог никад већи. Поносан сам што смо успели да постанемо прваци Србије, још у априлу, практично месец дана пре завршетка сезоне и што смо први сигуран учесник Лиге шампиона за наредну сезону - рекао је Терзић.

Пред њима је, додаје, још шест утакмица у првенству које ће схватити максимално озбиљно са циљем да наставео да побјеђују.

-Актуелна генерација је освајањем шесте узастопне титуле већ исписала историју, а то би могла да учини и освајањем треће у низу дупле круне. Већ сада марљиво радимо на конструкцији тима за Лигу шампиона, тако да ћемо спремно дочекати летње припреме, као и обавезе које ћемо имати у највећем клупском такмичењу - истакао  је Терзић.

Тренер фудбалера Црвене звезде Милош Милојевић рекао је да се осјећа као и увијек када побиједе, али треба бити реалан и рећи да су другопласирани тим побиједили са 4:1, те да су показали карактер и када су несрећно примили гол, успјели да се консолидују и 65, 70 минута играли у високом ритму и темпу.

-Што се тиче титуле, звездашка јавност, па и ја, који себе прво сматрам навијачем, је размажена, подразумева титуле, али она се не подразумева. Тако да, честитам управи, стручном штабу, играчима и наравно навијачима. Није лако остати "на прстима" током целе сезоне, потребна је мотивација, али срећан сам због титуле - изјавио је Милојевић.

Додао је да се за њега овдје не завршава сезона.

-Имамо дерби, шест утакмица и одговорност је таква да у сваком мечу дамо максимум и идемо на победу - подвукао је Милојевић.

Дуел против Партизана, 170. вјечити дерби, је већ у сриједу.

-Имамо утакмицу за четири дана, тако да треба да будемо фокусирани и да вечерас прославимо титулу у кругу породице, а онда ћемо, надам се, у среду имати више прилике да прославимо -закључио је Милојевић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана