Звезда у трећем шеширу: Ко су јој могући ривали у групи Лиге шампиона

ГС
Foto: Спортал

Фудбалери Црвене звезде освојили су титулу у Србији убједљиво и то им је захваљујући добром коефицијенту Србије на УЕФА листи захваљујући добрим партијама вјечитих ривала у Европи посљедњих неколико сезона, донијело играње у Лиги шампиона.

Звезда ове године неће играти квалификације, већ иде директно у групну фазу Лиге шампиона.

А захваљујући добром коефицијенту, Звезда је ће готово извјесно бити у трећем шеширу.

Звезди је посебно погодовало то што је Милан испао из конкуренције да освоји Лигу шампиона, па је то довело до помијерања црвено-бијелих за једно мјесто горе међу учесницима Лиге шампиона, јер Италија неће имати више од четири представника, осим ако се не деси право чудо и Интер испусти велику предност у односу на Милан и падне испод четвртог места у Италији, а уједно и освоји Лигу шампиона.

Ако не дође до оваквог сценарија, Звезда ће се помјерити за једно мјесто.

Тиме је и анулирано то што се Лајпциг вратио у Њемачкој међу четири најбоље екипе, где ће највјероватније и остати, али то неће утицати на помијерање црвено-бијелих.

Звезди је погодовало и то што је Њукасл учврстио треће мјесто у Премијер лиги побједом над Брајтоном од 4:1, тако да се сада надају само да Свраке неће испасти из Топ 4 у посљедња два кола, што је тешко, јер имају четири бода више од Ливерпула.

Да би црвено-бијели и дефинитивно осигурали трећи шешир потребно је да Њукасл остане међу четири, да Интер не освоји Лигу шампиона и истовремено падне испод четвртог мјеста у Италији и да Спарта математички осигура титулу у Чешкој, гдје три кола прије краја имају пет бодова предности и готово је извјесно да ће бити нови шампиони.

Све ово дјелује прилично реално, тако да готово су минималне шансе да црвено-бијели остану без трећег шешира, а уједно и до већег новца, јер свако помијерање горе у Лиги шампиона доноси 1.100.000 евра више.

Црвено-бијели могу и додатно да напредују, уколико којим чудом Шахтјор остане без титуле у Украјини од Дњепра, а такође и уколико јој се поклопе неки резултати у квалификацијама.

Иначе, Звезда већ сада зна и многе потенцијалне ривале, јер су шешири готово попуњени.

Из првог су то према тренутним пројекцијама: Манчестер сити, Бајерн, ПСЖ, Барселона, Бенфика, Наполи, Фејенорд и освајач Лиге Европе.

Из другог су то: Реал Мадрид, манчестер јунајтед, Јувентус, Интер, Борусија Дортмунд, Атлетико Мадрид, Лајпциг, Порто

У трећем су поред Звезде још и сљедећи клубови: Арсенал, Шахтјор, Салцбург, Динамо Загреб, Ренџерс, Брага и Лацио и са њима Звезда не би могла да буде у групи.

Из четвртог шешира би јој према пројекцији на основу коефицијената били: Копенхаген, Јанг Бојс, Сосиједад, Галатасарај, Селтик, Њукасл, Унион Берлин и Ленс.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана