Звезда се промашајима опростила од Европе

ГС
Foto: Taнјуг/AP

Фудбалери Црвене звезде опростили су се од даљег такмичења у Европи након што су вечерас поражени од екипе Јанг бојса резултатом 2:0 у утакмици Г групе Лиге шампиона.

Пред црвено-бијелима остала је још једна утакмица у посљедњем колу, 13. децембра, у којем дочекују Манчестер Сити, али она неће имати такмичарског значаја.

Београђани су остали на само једном боду, освојеном у првом сусрету са вечерашњим противником када је у Београду било изједначено, 2:2. Јанг бојс сада има четири бода.

Црвена звезда је могла до вођства у Швајцарској већ у 4. минуту, али је у ситуацији један на један Шериф Ндиаје шутирао право у голмана домаће екипе Антонија Раћопија. 

Само минут касније Ндиаје је имао нову шансу, али је лоше шутирао главом са петерца послије центаршута Хванга.

Трећу одличну шансу Звезда је пропустила у 6. минуту, Осман Букари је искоса са десетак метара, шутирао преко гола.

Казна за промашаје госте је стигла у 8. минуту, послије корнера Филипа Угринића сам је на другој стативи остао Бенито, шутирао је према голу, а лопта се од Косте Недељковића одбила иза леђа Омрија Глазера.

У 24. минуту Букари је имао најбољу могућу шансу, послије контранапада је трчао сам ка голу домаћина, али је у кључном тренутку дао јачи фор па га је зауставио голман домаћих Раћопи.

Само пет минута касније Звезда је поново кажњена за промашај, Луин Блум је ударцем са 15 метара прецизно шутирао и лијевом ногом послао лопту у мрежу Звезде.

У другом полувремену Звезда је наставила да пријети, али њени играчи као да су били уклети и нису успијевали да затресу мрежу противника.

Ин Беом Хванг је у 87. минуту изненадио све и искоса шутирао. Погодио је ближу стативу, али лопта се одбила изван гола. У току те акције је незгодан ударац у предјелу стомака добио Јован Мијатовић, али прекршај није свиран.

У 61. минуту Букари пробија по десној страни и одиграва повратну лопту ка Јовану Мијатовићу, који се сјајно ослобађа чувара, неометан шутира, али поред стативе.

Нова шанса два минута касније... И нова брука. Красо шутира из веома добре позиције, али је ударац био превише млак да би савладао голмана домаћих.

У 72. минуту умало да Јанг Бојс повећа предност. Жан-Пјер Енсам је остао сам између двојице фудбалера Звезде. Упутио је ударац главом камерунски нападач из повољне ситуације, али лопта одлази поред стативе.

Свега три минута касније нови промашај Звезде. Родић је сјајно центрирао, пронашао Мијатовића, који очајно захвата лопту главом.

То је до краја меча било мање-више све.

У другом мечу групе Манчестер Сити је савладао Лајпциг са 3:2 након што је на полувремену губио резултатом 0:2.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана