Звезда разбила Партизан, хет-трик Шерифа (ВИДЕО)

ГС
Foto: Taнјуг

БЕОГРАД - Фудбалери Црвене звезде дословно су разбили екипу Партизана у вечерашњем 174. вјечитом дербију, резултатом 4:0.

Прву шансу на вечерашњој утакмици деветог кола Суперлиге Србије имала је Црвена звезда. Силас је у 5. минуту имао прилику, а његов шут је завршио преко гола.

"Црвено-бијели" су повели у 24. минуту из пенала. Фудбалер Црвене звезде Тими Макс Елшник је у 20. минуту шутирао према голу Партизана, а лопта је погодила у руку Ковача, који је пао на земљу, и одбила се у корнер. Главни судија Новак Симовић је прво показао на корнер, али је послије интервенције из ВАР собе отишао да погледа спорну ситуацију. Симовић је затим показао на пенал, а сигуран са 11 метара био је Ендиаје.

Навијач Партизана улетио на терен

Партизан је прву велику шансу имао у 32. минуту. Марио Јурчевић је погодио пречку послије центаршута Ибрахима Зубаируа.

"Црвено-бијели" су у 38. минуту имали прилику да постигну нови гол. Елшник је шутирао са око 16 метара, а његов ударац је завршио поред гола.

A group of men playing footballDescription automatically generated

Партизан је у наредном нападу имао шансу да стигне до изједначења. Бибарс Натхо је са око 16 метара шутирао поред гола гостију.

Звезда је до 2:0 стигла поготком Силаса у трећем минуту надокнаде првог полувремена.

Шта год да је Станојевић рекао својим играчима на полувремену – није помогло.

Гости су и у наставку показали да су, у овом тренутку, за неколико класа бољи тим. Конкретно то показавши са још два гола противнику, без да су дозволили противнику да озбиљније запријети.

Ендиаје је у наставку постигао још два гола, за укупно шест на четири првенствена меча против Партизана.

Постао је први играч који је постигао хет-трик на дербију од Стевана Остојића који је то урадио за црвено-бијеле на 43. првенственом окршају српска два највећа клуба, који је одигран у новембру 1968. године. Дакле, прије скоро 56 година.

Осим њих двојице, то су успјели још Јован Језеркић (на првом окршају "вјечитих" ривала био троструки стријелац за Звезду), Марко Валок (за Партизан у деветом дуелу клубова) и Милан Галић (такође за Партизан у 31. дербију).

Црвена звезда је стигла до прве побjеде на стадиону у Хумској послије осам и по година. Звезда је по први пут у историји "вјечитих дербија" побиједила Партизан резултатом 4:0 на стадиону у Хумској.

"Црвено-бијели" се налазе на првом мјесту на табели Суперлиге Србије са 22 бода, док је Партизан девети са 11.

Црвена звезда ће у наредном колу на свом терену дочекати Железничар, док ће Партизан гостовати екипи Младости у Лучанима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана