Звездa против Јанг Бојса: Суди Холанђанин који је поништио Роналду гол против Србије

ГС
Foto: Telegraaf.nl

Фудбалери Црвене звезде у уторак од 21.00 час играју можда и одлучујући меч групне фазе Лиге шампиона у Берну против екипе Јанг Бојса када је у питању останак на европској сцени, а сазнали су и ко ће им бити главни судија на овом сусрету.

Биће то преискусни Дани Макели из Холандије, који је свима у Србији остао познат по чињеници да је на мечу између Србије и Португала у квалификацијама за Свјетско првенство на „Маракани“ поништио чист погодак Кристијану Роналду због чега је овај потом подивљао.

Бацио је и капитенску траку на земљу, није желио ни да сачека да се утакмица заврши и демонстративно је због тога напустио терен.

Помагаће му Хесел Стегстра и Јан де Врајс из Холандије, а четврти арбитар је Марк Нагтигал из исте земље. У ВАР соби седеће Клај Руперти из Холандије и Нејц Кајтазовић из Словеније, док је делегат Раденко Мијатовић из Словеније, а посматрач суђења бивши шпански судија Давид Фернандез Борбалан.

Интересантно је да је Макели већ судио овим ривалима у међусобном дуелу 2019. године када је у Берну било 2:2.

Иначе, Макели је судио и Партизану у поразу од Астераса у Грчкој 2014. године, а ове године дијелио је правду и на сусрету Чукаричког и Олимпијакоса

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана