Звезда немоћна у Лајпцигу

Танјуг
Foto: Старспорт

Фудбалери Црвене звезде поражени су резултатом 3:1 на гостовању екипи Лајпцига у утакмици трећег кола групе Г Лиге шампиона.

Лајпциг је повео голом Давида Раума у 12. минуту. Везиста је послије грешке играча Звезде искоса са десетак метара послао лопту кроз ноге голмана шампиона Србије Омрија Глазера. 

Израелац је затим имао двије чудесне интервенције којим је сачувао мрежу и оставио екипу у игри за позитиван резултат. 

У 28. минуту судија Хозе Марија Санчез из Шпаније је досудио пенал за Звезду послије старта Лукебе над Олајинком, али је послије позива из ВАР собе и провјере снимка промијенио одлуку и поништио најстрожу казну.

У 59. минуту домаћи фудбалери повећали су предност прелијепим голом Ћавија Симонса, који је помјерио лопту поред Хванга а онда сјајним ударцем са дистанце савладао Глазера.

У 70. минуту Звезда је смањила преко Стаменића, 2:1. Драговић је шутирао снажно са ивице казненог простора, лопта је качила једног играча домаћих и скренула правац право на ногу Стаменићу који је погодио.

Екипа Лајпцига на "плус 2" поново долази у 84. минуту. Стријелац је Дани Олмо. Симакан је прво шутирао, ту је био и Баумгартнер, да би лопта на крају стигла до Олма, који је погодио само десетак минута након уласка у игру.

У другом мечу групе Манчестер Сити је у гостима савладао Јанг Бојс 3:1.

Стрijелци су били Мануел Аканџи у 48. и Ерлинг Халанд у 67. из пенала и 86. минуту. Гол за Јанг Бојс постигао је Мехак Елиа у 52. минуту. 

На табели води Сити са максималних девет бодова, Лајпциг има шест, а Јанг Бојс и Звезда по бод.

У наредном колу, 7. новембра, Звезда дочекује Лајпциг а Сити је домаћин Јанг Бојсу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана