Звезда измирила дуг, уплатила пет милиона евра за порез

Tанјуг
Foto: Taнјуг

БЕОГРАД - Фудбалски клуб Црвена звезда јуче је извршио уплату од пет милиона евра по основу пореских обавеза. Клуб је тиме измирио у цјелости све доспјеле обавезе према држави, рекао је генерални директор Звездан Терзић.

„Укупно од 2014. године наш клуб је у буџет Републике Србије уплатио 47 милиона евра. Средства за финансирање клуба и сервисирање пореских обавеза обезбијеђена су прије свега приходима из иностранства који учествују у укупном финансирању ФК Црвена звезда са 83 одсто”, истакао је Терзић.

Такође, важно је напоменути да је клуб ове године остварио рекордан приход, прије свега од трансфера играча и УЕФА бонуса. Наведеним приходима измирене су све обавезе за УЕФА мониторинг за који је рок 15. октобар, навео је Терзић.

„ФК Црвена звезда остаје посвећен уредном сервисирању обавеза према држави, финансијској стабилности и паралелно инвестицијама које су довеле до спортског и пословног раста клуба. По нашој интерној процјени вриједност играчког кадра Црвене звезде тренутно износи 100 милиона евра”, закључио је Терзић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана