Звезда голеадом започела одбрану Купа

ГС
Foto: Старспорт

Фудбалери Црвене звезде пласирали су се у осмину финала Куп Србије, пошто су у Крушевцу побиједили Трајал 6:0 (1:0).

Изабраницима Барака Бахара дуел са лидером Српске лиге "Исток" био је загријавање за окршаје са Јавором у Сперлиги и Лајпцигом у Лиги шампиона наредне сриједе.

Била је ово прва утакмица између ова два клуба, с обзиром на то да Трајал, иако је основан 1933. године, никада није наступао у елитном рангу такмичења.

Црвено-бијели без великих проблема изборили су наредну рунду Купа, а све је почело у 9. минуту, када је Немања Спасојевић аутоголом донио предност црвено-бијелима.

Од тог тренутка екипа са Маракане је преузела иницијативу и контролу меча, али до краја првих 45 минута нисмо видјели ниједан гол.

Само осам минута игре у наставку било је довољно да актуелни освајач Купа дуплирала предност, а игро се 52. минут када се Ндиаје уписао у листу стријелаца.

Већ тада је било јасно да Звезда иде ка осмини финала, иако се Трајал није предавао, али ниједан шут у оквир гола није баш давао наду да може било шта да се промијени.

У 75. минуту Јован Шљивић погодио је за 3:0, а само 120 секунди касније Никола Кнежевић је повећао на 4:0.

То је била најава црвено-бијеле голеаде у финишу меча, иако је Трајал у 86. минуту имао пенал и прилику да прекине налет ривала.

Ђуровић није искористио ударац са бијеле тачке, а онда је стигла немилосрдна казна фудбалера Звезде. Поново два гола за два минута.

Прво је Јован Мијатовић постигао пети гол у 88. минуту, а онда је Швљић другим голом на овом сусрету поставио коначних 6:0.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана