Звезда добила ТСЦ, изгубила три играча пред вјечити дерби

ГС
Звезда добила ТСЦ, изгубила три играча пред вјечити дерби

БАЧКА ТОПОЛА - Црвена звезда наставила је са низом одличних резултата под командном палицом Владана Милојевића, пошто су црвено-бијели уписали битан тријумф у дербију 23. кола на гостовању код ТСЦ са 3:1.

Одличну увертиру за наредно коло и вјечити дерби приредили су Гејлор Канга, Осман Букари и Ин Бом Хванг, док је бивши ђак са Маракане Милош Пантовић био једини стријелац за домаћина из Бачке Тополе, пише Спортал.

Велики притисак и иницијатива црвено-бијелих забиљежени су од самог почетка сусрета, док су се изабраници Жарка Лажетића фокусирали на контра нападе и на тај начин покушали да угрозе гол Омрија Глазера.

Прва озбиљнија ситуација са ТСЦ Арене јесте и лоша вијест за навијаче Звезде, пошто се у 30. минуту на повреду пожалио капитен Александар Драговић, није могао да настави меч, те га је замијенио Ђига, а стање повреде и дужина опоравка биће познатији у наредним данима.

Теренска иницијатива црвено-бијелих реализована је у 36. минуту. Вулић је срушио Кангу у свом шеснаестерцу, након позива из ВАР собе утврђен је контакт за казнени ударац, а Габонац је био непогријешив са бијеле тачке и донио предност клубу са Маракане за 1:0.

Нови проблем за Владана Милојевића настао је пред крај првог дијела меча. Нова повреда, овог пута Владимира Лучића, приморала је тренера црвено-бијелих на тактичке промјене, те је у својству бонуса на терен послат Марко Стаменић.

Друго полувријеме донијело је и нешто отворенију игру домаћина. Почео је ТСЦ да пријети ка голу Глазера, а до изједначења су стигли у 61. минуту. Након центаршута из корнера, Пантовић је надскочио Ђигу те затресао мрежу за изједначење.

Радост након гола ТСЦ није дуго трајала, а за то се побринуо Осман Букари. Лопту је у шеснаестерац послао Гејлор Канга, нико није успио доћи до ње, а на другој страни се сам нашао Букари и лако затресао мрежу Илића за 2:1.

Коначан резултат и сигурну побједу, Црвена звезда је поставила у 83. минуту. Шериф Ендијаје одгурнут је са леђа у казненом простору од стране Антонића, а сигуран је овог пута био Хванг.

Звезда је побједом у Бачкој Тополи бар на пар сати преузела лидерску позицију од Партизана и са 58 бодова има два више од вјечитог ривала, који свој дуел 23. кола игра против Железничара од 18 и 30.

У наредном колу 9. марта очекује нас вјечити дерби, који ће се играти на стадиону Рајко Митић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана