Зрињски у 3. претколу Конференцијске лиге

Аваз
Зрињски у 3. претколу Конференцијске лиге

Фудбалери Зрињског су након велике побједе у реванш сусрету против Брава на гостујућем терену у Љубљани осигурали пласман у 3. претколо Конференцијске лиге. Резултат је гласио 3:1 у корист Мостараца, те су се пласирали с укупних 3:2.

Утакмица у Љубљани обиловала је великим приликама и када би дошло до њих, већином су их користили смиреном завршницом играчи обје екипе.

Баш као што је то случај био и у Мостару, први погодак виђен је у 16. минути. Посавец је сјајно пошао по лијевој страни и додао до Мулахусејновића, а нападач се феноменалном варком ослобађа дефанзивца и матира голмана.

Ипак, нису дуго провели у предности. Пет минута касније, једна лопта је прескочила одбрану „Племића“, дошла је до Милана Тучића, а нападач словеначког тима је мирном завршницом матирао голмана Марића.

Могао је Браво до потпуног преокрета три минуте касније, када је након корнера главом Мигел Родригез остао сам и шутирао главом, али лопта одлази поред гола.

Узвратили су Мостарци у 36. минути. Након једног досуђеног прекршаја, из слободног ударца је запријетио Иванчић, али је голман Орбанић у посљедњим тренуцима лопту испод пречке извукао и послао у корнер. Само двије минуте касније је покушао и Марио Ћуже, али није успио погодити мрежу.

Прилику за Браво у 63. минути је пропустио Поплатник, која је могао и ријешити питање ко ће се пласирати у 3. претколо, али је у ситуацији један на један промашио.

Убрзо је за то стигла казна, па пута два. Прво је Јаковљевић голом након убачаја из слободног ударца главом поново нулирао предност словенског клуба у 67. минути.

Нападали су „Племићи“ након тог гола, а онда у 80. минути је Франо Млинар погодио директно из слободног ударца. Живи зид се размакнуо, а лопта је пала тик испред голмана Орбанића, те га преварила и ушла у гол.

Није ту стао шоу на стадиону у Љубљани. У 86. минути је Гидадо шутирао, али брани Марић. Ипак, лопта се одбија до Поплатника, који шутира из петерца преко гола. Након тога, Мостарци су успјели угушити покушаје ривала и доћи до наредне фазе. 

Зрињски ће у наредном претколу чекати пораженог из двомеча Панатинаикоса и Ботева из Плодвива.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана