Зрињски рутински кроз Добој

Г.С.
Зрињски рутински кроз Добој

ДОБОЈ/ТРЕБИЊЕ - Фудбалери добојске Слоге поражени су на свом терену од Зрињског са 3:1.

Изабраници Владе Јагодића нису успјели направити изненађење иако су први дошли до вођства, већ у другом минуту, након одличне реакције Саше Баштића послије грешке голмана гостију Марина Топића. Осам минута касније Марио Ћуже донио је изједначење шампионском тиму, који је играо у комбинованом саставу, јер их у сриједу очекује финале Купа БиХ против Вележа у Зеници, па је Крунослав Рендулић промијешао карте. Игран је 34. минут када је Давид Чолић срушио Ћужеа у казненом простору, то је био чист једанаестерац који је минут касније у погодак претворио Томислав Киш. Коначних Слога - Зрињски 1:3 поставио је својим другим голом Ћуже, а свему је претходила грешка голмана домаћих Траке.

Фудбалери Леотара у суботу од 17 часова на “Полицама” хватају посљедњи воз за опстанак у премијерлигашког друштву, а у госте им долази још један дављеник, Тузла сити. Изабраницима Марка Максимовића у овом дуелу игра улогу само побједа са којом би продужили шансе да ће и наредне сезоне играти у Премијер лиги, док би евентуални реми или пораз значио практично повратак у прволигашко друштво Српске. Ове двије екипе су се ове сезоне већ два пута састале, а међусобни скор је на страни Требињаца, који су поражени као гости са 1:4, али су на свом терену славили са 4:0. То значи да би у случају побједе или ремија у суботњем дуелу имали бољи међусобни скор од екипе из Симиног Хана на крају сезоне. То би им помогло да остваре циљ уз услов да и они и Тузла сити послије посљедњег, 33. кола имају исти број бодова.

- Ово је за нас једноставно меч истине. Свјесни смо да нас све сем побједе гура у понор и очекујем да играчи издрже тај, прије свега, психолошки притисак. Побједа би нам продужила наду у опстанак, поготово када се зна да бисмо, ако је остваримо, у посљедња два кола ушли бодовно поравнати са Тузла ситијем и бољим међусобним скором. Због картона неће играти Данило Шиповац и Милош Станојевић, док је Дејан Узелац још ровит - нагласио је Максимовић.

У осталим сусретима овог кола састају се: Посушје - Борац (недјеља, 17 часова), Слобода - Широки Бријег (понедјељак, 17 часова), играно у петак увече: Вележ - Игман, Сарајево - Жељезничар.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана