Зрињски изборио плеј-оф Конференцијске лиге

Аваз
Зрињски изборио плеј-оф Конференцијске лиге

Фудбалери Зрињског направили су велики успјех и пласирали се у плеј-оф Конференцијске након вечерашње побједе над Ботевом од 2:0 (укупно 3:2).

Није Зрињски најбоље почео утакмицу у Мостару у којој је јурио заостатак из првог сусрета од 2:1. Срећом по "Племиће“ расположен је био голман Марко Марић који је имао двије сјајне интервенције у 7, односно 8. минути.

Зрињски се ослободио притиска и у 19. је запријетио Нардин Мулахусејновић, а онда је Малекинушић пао након контакта с голманом Бернатом и судија је показао на бијелу тачку. Нажалост по Мостарце, Млинар је лоше шутирао и голман Бернат му је ухватио "живу лопту“.

Играо се 39. минут када су сви на стадиону скочили на ноге. Керим Мемија је сјајно асистирао, а Нардин Мулахусејновић погодио за водство Зрињског. Само минут касније Конте је насјео на провокацију Малекинушића и зарадио црвени картон.

Зрињски је у наставку тражио други гол који би му донио побједу у двомечу с бугарском екипом, а он је стигао у 83. минути. Резервиста Томислав Киш је постигао гол након асистенције Марија Ћужеа.

Зрињски ће у плеј-офу играти с бољим из двомеча између Виторије Гуимараеш и Цириха.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана