Зоран Квржић, фудбалер Борца, за “Глас Српске”: Бољи смо него на почетку сезоне

Дејан Кондић
Зоран Квржић, фудбалер Борца, за “Глас Српске”: Бољи смо него на почетку сезоне

БАЊАЛУКА - Одавно један играч није тако брзо освојио срца навијача Борца као Зоран Квржић. Искусни десни бек у својој трећој такмичарској утакмици у “црвено-плавом” дресу чак је добио и капитенску траку.

Некадашњи репрезентативац БиХ, 35-годишњи Квржић, који је овог љета из Шибеника стигао у Платонову улицу, од самог почетка је свима у и око клуба показао како изгледа образац правог професионалца. Играч који не стаје, шпартајући уз десну аут-линију и не штедећи се побрао је све аплаузе бањалучке публике и завриједио епитет највећег појачања Борца у љетном прелазном року. У разговору за “Глас Српске” истиче да је задовољан досадашњим дијелом сезоне и додаје, иако остаје жал, да је Аустрија ипак заслужено елиминисала “црвено-плаве” у Лиги конференција.

- Задовољан сам нашим изгледом, добро радимо, добро тренирамо. Дижемо се из утакмице у утакмицу. Имамо квалитет. Требало нам је мало да се уиграмо. Имали смо пар утакмица код куће па нам је то пошло за руком, мислим да то сад пуно боље изгледа, него на почетку сезоне. Сигурно да остаје жал за Европом, али мислим да оно што смо дали није било довољно да се Аустрија избаци у том тренутку. Заслужено смо изгубили и испали - истакао је Квржић.

Искусни дефанзивац каријеру је започео у Рудару из Станара, а још је носио дрес Пролетера из Теслића, те ХАШК-а, Осијека, Ријеке, Специје, Шерифа, Кајзериспора, Славен Белупа и Шибеника. У свим срединама био је међу најзапаженијим играчима.

- У којем год клубу био, мораш давати максимум за тим и онда дођу и резултати. Гдје год сам био, увијек сам давао све од себе и професионално сам приступао свом послу и то је резултирало једном, да кажем, О. К. каријером - рекао је Квржић.

Текућа репрезентативна пауза добро је дошла Квржићу да се опорави од лакше повреде. У наставку сезоне нови Борчев вођа очекује још боље резултате и хвали младе играче.

- Млађи играчи су баш послушни што се тиче свега, стварно немам шта рећи. Довели смо још пар појачања, вратио нам се Срђо (Граховац), који сигурно познаје клуб и град и мислим да смо на правом путу. Ове године мислим да се подигао квалитет лиге. Сигурно да је и финансијски Премијер лига јача него прије. Биће занимљиво у наставку - закључио је Квржић.

Од крила до бека

Поузданом асу није тешко пало помјерање са позиције десног крила на десног бека.

- Цијели живот сам играо крило, тек посљедње три, четири године играм десног бека. Све долази с годинама и искуством. Није ми тешко пала прекоманда - нагласио је Квржић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана