Златко Јелисавац, тренер Омарске: Морамо боље на гостовањима

Г.С.
Златко Јелисавац, тренер Омарске: Морамо боље на гостовањима

ОМАРСКА - Фудбалски клуб Омарска наставља борбу за опстанак у Првој лиги Републике Српске. Након тријумфа против Љубића (1:0) шансе су опет добре и у клубу истичу да и даље све зависи од њих.

Тренер Златко Јелисавац наводи како је јасно да важност мечева и те како утиче на екипу и да се то види по промашеним приликама. И против Љубића могли су да стекну значајнију предност али нису успјели па су стрепили до краја меча. Ипак сви се слажу да је најважније да су освојени важни бодови у борби за опстанак.

- Важност бодова, опстанак у лиги који нам је за вратом све то утиче на наше играче у финишу лиге. Одиграли смо врло добро, поготово неких 15 минута када смо створили двије до три прилике али опет нисмо дали гол. Ипак, наш труд је дошао на наплату у финишу првог дијела кад смо постигли гол и након тога је било лакше. У другом дијелу покушали смо да истом игром офанзивно дођемо до другог гола како не бисмо стрепили по овом тешком терену. Морам да напоменем да је екипа Љубића по мени одиграла веома квалитетан меч на веома тешком терену. Пратио сам их ове сезоне и по мени ово је можда њихова најбоља утакмица - истиче тренер Омарске Златко Јелисавац.

Већ у сриједу Омарска ће имати ново искушење. Гостоваће у Зворнику код једног од ривала у борби за опстанак. Меч против Дрине биће веома значајан за оба тима.

- Ми имамо шансу да у Зворнику ријешимо питање опстанка. Покушаћемо одиграти што боље и исправити грешке које смо имали на гостовањима. Била је велика разлика у нашим партијама код куће и у гостима. Пуно голова примамо у гостима и покушаћемо доћи бар до бода - додао је Јелисавац.

Тренер Омарске се иначе пожалио и на пријем у Бијељини.

- Морам се вратити и на прошли меч гдје смо имали тежак пораз од Радника. Оно што ме забрињава јесте дочек у Бијељини, гдје нас је ривал дочекао “на нож” и играли су погибељно. Повриједили су нам младог играча од само 19 година коме су страдали укрштени лигаменти. Не знам чиме је то Омарска заслужила јер смо их дочекали као домаћини, одиграли једну праву утакмицу, тако да ме забрињава њихово понашање - истакао је на крају Јелисавац.

Ванредно коло

Прва лига Републике Српске наставља се у сриједу утакмицама 31. кола. Од 17 сати играће Слобода Мркоњић Град - Подриње, Рудар Приједор - Слобода Нови Град, Жељезничар - Алфа Модрича, Дрина - Омарска, Љубић - Козара, те Фамос - Лакташи. У 19 сати у Фочи играју Сутјеска и Текстилац, а дерби ће се играти у Бијељини гдје Радник дочекује Крупу. Дуел Звијезда 09 - Славија је 24. маја.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана