Жижовић задовољан припремама Борца: Задржали смо побједнички менталитет

Дарко Драгичевић
Жижовић задовољан припремама Борца: Задржали смо побједнички менталитет

БАЊАЛУКА- Борац је успјешно привео крају припреме у Словенији савладавши, у својој трећој контролној утакмици, екипу Корвинул Хунеадоре са 2:0 (Вуковић 11’ , Каролина 71’).

Стручни штаб задовољан је приказаним али и током цијелог тренинг кампа у Термама Зрече.

“Можемо бити задовољни резултатом и игром коју смо данас приказали. Пружили смо играчима већу минутажу него у претходној утакмици. Очекивано мало нервозна утакмица, више од стране гостију, наши момци су показали присебност, добру концентрацију и на крају побиједили. На крају најбитније од свега је да смо завршили утакмицу без повријеђених играча и да смо испунили све оно што смо зацртали.” рекао је Младен Жижовић.

Шеф стручног штаба Борца Младен Жижовић каже да је све што је планирано спроведено у дјело и да форма иде узлазном путањом.

“Имамо доста простора за напредак. Евидентно је да у одређеном дијелу утакмице немамо баш потпуну контролу, али временом ће то бити све боље и боље. Играчи су потврдили квалитет у неким елементима игре који су били доста добри и прошле сезоне. Били смо супериорни у одређеним ситуацијама, за шта је можда још рано, а задржали смо побједнички менталитет што је врло битно за предстојећу утакмицу. Надам се да ћемо тако наставити у сљедећем периоду” каже Жижовић.

Екипа ће пут Бањалуке након тренинга опоравка.

Играчи ће добити слободан викенд, а од понедјељка пун фокус иде на предстојећи двомеч са екипом Егнатије.

Први европски ривал увелико је на скенеру стручног штаба.

“Гледали смо двије утакмице уживо, једну мој асистент, а другу ја. Сутра ћемо остати још да погледамо утакмицу са Марибором коју играју овдје у околини. Ради се о једној врло организованој екипи која је дуго на окупу. Могу задати проблеме уколико их пустимо да играју поготово на нашој половини. Имају одређену идеју коју су спровели у ове двије утакмице. Добро ћемо их анализирати и мислим да у Бањалуци, пред нашим навијачима, апсолутно имамо шансу да направимо један повољан резултат пред пут за Тирану.” рекао је Жижовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана