Жижовић пред Ференцварош: Момци играју за своје снове

Дејан Кондић
Foto: Д.К.

БУДИМПЕШТА - Награда за све фудбалере Борца је сутрашња прва утакмица плеј-оф фазе квалификација за Лигу Европе против Ференцвароша.

То је у први план истакао тренер Бањалучана Младен Жижовић и додао да ће се његови момци борити за своје снове.

- Пред нама је захтјевна утакмица против сувереног владара мађарског фудбала. Сигурно да су они велики фаворити. Сигурно су и планирали да играју групну фазу Лиге шампиона. Покушаћемо дати максимум да се супротставимо и да се у Бањалуци одлучује о пласману у групну фазу Лиге Европе. Покушаћемо зауставити ову екипу, њихове индивидуалце. Велика је то екипа, скупа, тражићемо своју шансу и ако нам се укаже прилика објеручке ћемо је прихватити. Желим да момци уживају, ово им је награда за труд и рад и за сва одрицања у фудбалу - рекао је Жижовић.

Тренер Борца се нада да његови играчи неће домаћину поклањати ситуације за голове, већ да се фудбалери „Фрадија“ сами изборе за њих.

- Кључно ће бити да им ми не дозволимо неке ствари. Ако противник буде бољи, честитаћемо, не бих волио да им ми дамо шансе - додао је Жижовић.

Александар Пешић на терену да или не, још је непознаница. Како год било, „црвено-плави“ су спремни. 

- Њихов стил игре се неће промијенити, играо Пешић или не. Он јесте њихова ударна игла, али спремни смо на све, надам се да ће играти у првенственом сусрету, а да ће нас прескочити - истакао је Жижовић. 

Пребацивање са домаћег шампионата на европске изазове неће пореметити момке, нити њихову мотивацију. 

- Већи проблем била нам је Слобода, него како ћемо реаговати прорив Ференцвароша. Сматрам да не треба доводити у питање наш мотив који је закуцан на 100% - нагласио је Жижовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана