Зељковић обећао помоћ, Слобода ће ипак играти

Д.Д.
Foto: ГС

НОВИ ГРАД - Предсједник Фудбалског савеза Босне и Херцеговине (ФСБИХ) и Фудбалског савеза Републике Српске (ФСРС) Вицо Зељковић посјетио је стадион „Млакве" у Новом Граду, дом најстаријег клуба у БиХ, Фудбалског клуба „Слобода".

Првог човјека савеза дочекали су функционери Слободе на челу са предсједником Младеном Босанчићем и потпредсједником Стеваном Карлицом, а потом је уприличен састанак у општинским просторијама са начелником Мирославом Дрљачом и његовим замјеником Бојаном Лукачем.

Господин Зељковић је након састанка изјавио да је свјестан каква штета је задесила стадион „Млакве" и са каквим проблемом се сусреће Фудбалски клуб „Слобода".

"Мајске поплаве су довеле стање на стадиону до једне тешке ситуације. Ми смо имали  конструктиван разговор како бисмо пронашли рјешење како да вратимо стари сјај на стадиону, какав је био у вријеме одигравања премијерлигашких утакмица  бањалучког Борца. Полако се враћа оптимизам када је у питању фудбал у Новом Граду и у наредном периоду очекује се да се активирају грађевински радови на стадиону. Већ за мјесец дана нас очекује још један радни састанак овдје у Новом Граду на којем ћемо наставити о инфраструктурним темама које су од великог значаја за стадион „Млакве", али и сам град" навео је Зељковић.

Начелник општине Нови Град Мирослав Дрљача упознат је са стањем на стадиону и проблемима са којима се сусрећу у Слободи: 

„Оно што не смијемо дозволити је да Слободе нестане. Заиста је страшно оно што се десило током мајских поплава, да све што је рађено протекле четири године нестане и да се мора кренути од нуле. Јако је важно да се у наредном периоду, што је могуће краће, врати живот у сам клуб, да се крене у првенство, а сигурно је да ће требати дужи временски период да се све оне штете санирају. Општина не може сама да покрије све трошкове, јер је Слобода само један дио трошкова и потреба насталих након поплава. Настојаћемо да поправимо што више ствари, да се вратимо на ниво који је био прије самих поплава. Јако је важна подршка фудбалских савеза БиХ и Републике Српске, као и предсједника Зељковића. Вјерујем да Слобода може да настави са квалитетним радом и да ће се вратити на жељени ниво".

Оптимистичан након састанка био је први човјек Фудбалског клуба „Слобода" Младен Босанчић: 

„Након више од два мјесеца ружних ствари које су задесиле клуб и стадион, из једног стања које није обећавало ништа дошли смо до тога да данас крећемо у нешто ново и нешто боље. Из ове ситуације ћемо изаћи још паметнији и бољи, а ја сам увјерен да ћемо успјети да вратимо Слободу гдје јој је мјесто, а самим тим и стадион „Млакве" као спортски центар. Захвалан сам господину Зељковића што је у мору обавеза издвојио вријеме и дошао у Нови Град и посјету стадиону. Данас смо уткали пут којим крећемо у боље дане и у наредним данима јавност ће бити обавијештена о старту припрема за првенство, прављењем тима, стручном штабу и осталом".

Комплекс стадиона „Млакве" након мајских поплава претрпио је огромне штете, што се одразило и на функционисање клуба који је остао без лиценце за наступ у Првој лиги, иако је у минулој сезони био један од водећих у прволигашком друштву. Слобода је тако „пресељена" у нижи ранг такмичења, Другу лигу - Запад.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана