Жељезничар у финишу сломио отпор Слоге и стигао до важне побједе

ГС
Жељезничар у финишу сломио отпор Слоге и стигао до важне побједе

Фудбалери Жељезничара савладали су на Грбавици добојску Слогу резултатом 1:0 у оквиру 13. кола Премијер лиге и дошли су до важних бодова у ситуацији када криза дрма клуб, те се чека именовање новог тренера.

Жељезничар је од почетка имао иницијативу, али без праве идеје како да дође до голка, а прву шансу видјели смо тек у 24. минути.

Александар Бољевић је прошао по лијевој страни, "сломио" ривала лажњаком, али је његов шут са шест или седам метара удаљености од гола био очајан и отишао је далеко од гола.

Јовић је потом покушао из слободног ударца на другој страни, али шутирао је мало преко гола Жељезничара. Била је то прва прилика за Слогу на данашњој утакмици.

Најбољу шансу за водство Жељо је пропустио у 39. минути. Крпић је примио лопту на прса, а онда из окрета волеј ударцем лијевом ногом послао је у рашље гола Слоге. Ипак, голман Трако је још бољом интервенцијом спријечио гол који би конкурисао и за најљепши у сезони.

Друго полувријеме почело је новом приликом за домаће у 51. минути. Дрљо је шутирао с врха шеснаестерца, али је Трако избио у корнер.

Слога је играла затворено и чекала је своје шансе, али ипак у 77. минути су поклекли. Резервиста Харачић се сјајно снашао у казненом простору након убачаја с десне стране и врло прецизнум ударцем матирао је Траку за 1:0 и испоставило се побједу Жељезничара.

Плави у наредном колу гостују Борцу, док је Слога домаћин Игману из Коњица, преноси Кликс.

Резултат и стријелац:

Жељезничар - Слога 1:0 (Харачић 79')

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана