Жељезничар Спорт тим наставио са афирмацијом младих играча: Јуниори играју сениорску лигу

Дарко Драгичевић
Жељезничар Спорт тим наставио са афирмацијом младих играча: Јуниори играју сениорску лигу

БАЊАЛУКА - Жељезничар Спорт тим не одустаје од планова за будућност и афирмације младих фудбалера. Бањалучка екипа поставила је рекорд у Републици Српске јер је на утакмици у Модричи у саставу од 20 фудбалера имала чак 18 млађих од 21 године.

У тиму су се нашла и три 17-годишњака: голман Лука Гајић, затим Милош Бајић и Симон Мишић. Управо је млади Бајић голом украсио свој наступ и донио три бода.

Тријумф 1:0 је донио три бода, али и показао да је пред овим младим играчима лијепа фудбалска будућност. Тренер Бранислав Крунић истиче да су младићи положили тест.

- Наш главни циљ током сезоне је афирмација младих играча. Од тога не одустајемо и вредно радимо. Фудбалери у нашем клубу добијају праве услове и шансу да се докажу на великој сцени. Након тога могу да направе искорак и иду у више рангове такмичења. Имамо заиста велики број фудбалера који су након Жељезничара заиграли у Премијер лиги БиХ, неки су своје ангажмане нашли у Србији, Словенији и другим земљама. То је најбоља препорука за све играче којим путем треба да иду. Корак по корак, уз добар рад и резултати неће изостати - рекао је Крунић.

Екипа је у зимском прелазном року остала управо без неколико нешто искуснијих играча који су каријеру наставили у клубовима Премијер лиге. Адонис Билал је појачао сарајевски Жељезничар, док је Лука Малић потписао за Звијезду 09. Упркос томе, у Жељезничару су наставили да дају шансу младима. Због тога је тријумф у Модричи веома значајан.

- Момци су одиграли заиста добар меч. Задовољан сам како су одиграли, испоштовали су оно што смо од њих тражили. Победили су на старту другог дела сезоне, што ће им донети самопоуздање за наставак и сад можемо много мирније да играмо. Посебно је тешко освојити бодове против екипе која игра на домаћем терену и тражи своју шансу у борби за опстанак. Наравно, пред нашим младим играчима је још пуно рада и ми желимо да они не само остварују добре резултате већ и да индивидуално значајно напредују - истакао је Крунић.

Тренер напомиње још један куриозитет са ове утакмице.

- Треба свакако напоменути да смо ми, поред 18 играча испод 21 године, на овом мечу имали још два играча у саставу који су тек нешто старији. Имају по 22 године, тако да смо у шали рекли да би екипа могла слободно да игра јуниорску лигу - додао је Крунић

У наредном колу Жељезничар дочекује екипу Козаре.

Изостали старији

Екипа, иначе, у свом саставу има само два искуснија играча, који нису били у комбинацији за тим у овом мечу. Никола Попара и Бојан Сладојевић су пропустили дуел, као и нешто старији Давид Чолић који је морао да изостане због картона. Ипак, и ту је ријеч о младом играчу који је 2000. годиште.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана