Здравко Мамић изгубио спор против навијача Хајдука, мора им исплатити 5.000 еура

ГС
Здравко Мамић изгубио спор против навијача Хајдука, мора им исплатити 5.000 еура

Некадашњи први човјек загребачког Динама Здравко Мамић мораће исплатити 5.000 еура удружењу Наш Хајдук.

Наиме, ово удружење, које окупља навијаче Хајдука, добило је пресуду против Мамића који се и даље налази у Босни и Херцеговини, у бјекству од хрватског правосуђа.

Суд у Хрватској утврдио је да је Мамић у низу својих јавних наступа Наш Хајдук покушао приказати као криминалну и манипулаторску организацију, политички ангажирану и злонамјерну групу људи која има одлике мафије и циљ 'уништити Хајдук и разарати хрватско ткиво', објавило је ово удружење.

"Суд је потврдио да су апсолутно сви Мамићеви наводи били нетачни, али и злонамјерни, изречени искључиво с циљем губитка њиховог повјерења у удружење, расипања чланства и посљедично уништења модела који се борио и изборио за поштени, демократски и транспарентан клуб.

У овом случају барем симболично показало се да је правда достижна, надамо се да ће прије или касније ипак достићи и самог Здравка Мамића", стоји у саопћењу удружења Наш Хајдук, преноси Кликс.

Подсјећамо, Мамић је 2021. године осуђен на шест и по година затвора због извлачења 15 милиона еура из ГНК Динамо Загреб, али никада није одслужио казну јер се од хрватског правосуђа скрива у БиХ.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана