Завршена турнеја Академије Асмир Беговић: Mozzart уз будуће голмане и у Сарајеву

Mozzart
Завршена турнеја Академије Асмир Беговић: Mozzart уз будуће голмане и у Сарајеву

Протеклог викенда у Сарајеву је одржан трећи и уједно завршни камп овогодишње љетње турнеје Академије Асмир Беговић. Као и на камповима у Тузли и у Какњу код Добоја, и за ове дводневне тренинге владало је велико интересовање. На стадону НК Озрен у Семизовцу, на централном кампу овогодишње љетне турнеје, са полазницима су радили стручни тренери чувене Академије Асмир Беговић. На путу до сјајних голманских каријера подршка је опет стигла од компаније Mozzart.

Велико хвала компанији Mozzart што су били уз нас на свим камповима овогодишње љетње турнеје и што нам у континуитету пружају подршку у раду са младим голманима широм наше земље. Чињеница да ова компанија препознаје важност улагања у перспективне чуваре мрежа пуно нам значи, па је Mozzart већ годинама наш поуздани партнер", поручује директор Академије и главни тренер Ибро Хоџић.

Са више од 40 полазника кампа на стадиону НК Озрен у Семизовцу посвећено је радило шест врхунских тренера Академије Асмир Беговић, као и два гостујућа тренера. Осим омладинаца из Сарајева, на кампу су тренирали будући чувари мрежа из бројних градова широм наше земље, али и млади голмани из Хрватске, Словеније, Аустрије, Њемачке…

 

Током два дана кампа, будући голмани су имали четири специјализована тренинга и квиз знања по групама, а затим је услиједила подјела диплома и захвалница.

 

„Кроз тренажни процес могли смо да видимо да се доста дјеце први пут сусреће са голманским тренингом јер у својим клубовима и школама фудбала немају тренера голмана, па смо им се посебно посветили. Било је и оних који дуже тренирају на нашим камповима и код њих се види велики напредак. Зато смо за најперспективније обезбједили награде по завршетку кампа", додаје Хоџић.

И на финалном кампу тренинзи су били фокусирани на индивидуални рад с полазницима у групама, развој и јачање основних голманских техника, као и на све захтјеве модерног ногомета.

Академија, коју је прије пет година у Сарајеву основао некадашњи репрезентативац БиХ и актуелни члан енглеског QPR Асмир Беговић, осим у Босни и Херцеговини, има своје испоставе у Енглеској и Њемачкој. Поносни су на одличну сарадњу коју његују са клубовима и тренерима широм Босне и Херцеговине. У протеклом периоду организовали су кампове у бројним градовима широм наше земље, гдје су радили са тренерима и голманима из локалних клубова и из прве руке се увјерили у њихов квалитет и таленат.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана